Menu
Maak van bekerfinale een voetbalfeest

Maak van bekerfinale een voetbalfeest

Ajax speelt zondag de heenwedstrijd van de bekerfinale tegen Feyenoord. De Amsterdam ArenA is het decor van de eerste ontmoeting, waarin Ajax een goed resultaat wil neerzetten in aanloop naar de return in Rotterdam. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen wijst Ajax zijn supporters graag op een aantal zaken.

Om er voor te zorgen dat iedereen zondag een geweldige finale in de Amsterdam ArenA beleeft, vraagt Ajax, samen met wedstrijdorganisator KNVB, de supporters om met de volgende zaken rekening te houden:

• Supporters die T-shirts, spandoeken, vlaggen of andere uitingen met verkeerde (lees: kwetsende) teksten bij zich hebben wordt de toegang tot het stadion geweigerd.

• Bij de ingangen van het stadion worden apart getrainde honden ingezet. Deze honden zijn gespecialiseerd in het opspeuren van vuurwerk. Zoals bekend is het in bezit hebben en/of afsteken van vuurwerk in het stadion verboden.

• Er geldt bij de ingangen van het stadion een legitimatieplicht. Zorg daarom dat je een legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) bij je hebt.

• Ajax roept de supporters op om de club vooral op een positieve wijze te ondersteunen en zich te onthouden van kwetsende spreekkoren.

Bovenstaande maatregelen zijn niet nieuw. Ook bij andere thuiswedstrijden van Ajax geldt hetzelfde standaard veiligheidsprotocol. Toch hecht Ajax er waarde aan om in aanloop naar de bekerfinale, georganiseerd door de KNVB, deze zaken nog eens extra onder de aandacht te brengen. Dit alles met als doel om de finale voor alle Ajacieden tot een waar voetbalfeest te maken.

Ajax – Feyenoord begint zondag om 18.00 uur in de Amsterdam ArenA. Het stadion is vanaf 16.30 uur toegankelijk. Rondom de wedstrijd valt er genoeg te beleven, dus zorg dat je op tijd bent. Bovendien geeft het de spelers van Ajax een extra stimulans als ze de warming-up in een vol stadion kunnen doen. Zowel Peter Beense als Kees Prins (‘Dit is mijn club’) zullen zondag optreden in de ArenA.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de bekerfinale Ajax – Feyenoord. Let op: voor dit duel geldt een ClubCard-verplichting (1-op-1). Koop je tickets via een van de verkooppunten van TicketBox bij jou in de buurt.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Klik hier voor een overzicht van de TicketBox-verkooppunten