Menu
'Maakt niet uit op welke dag we spelen'

'Maakt niet uit op welke dag we spelen'

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - NAC Breda alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Welkom bij Ajax - NAC Breda, op deze zaterdagavond in de Amsterdam ArenA.

Aanstaande donderdag wordt geloot om de poulefase van de UEFA Champions League. Dan weten we welke zes internationale topwedstrijden aan ons programma kunnen worden toegevoegd. Mede vanwege die wedstrijden spelen we de komende maanden vaker op zaterdagavond. Vandaag kunnen we laten zien dat het ons sportief gezien niet uitmaakt wanneer we spelen, en dat we elke dag van de week en op elk tijdstip aan willen tonen dat we weer kampioen willen worden.

Nog een week en dan is de transfermarkt gesloten. Ik ben erg blij dat we afgelopen week Niklas Moisander hebben kunnen aantrekken. Onze andere aankoop Tobias Sana liet in de twee wedstrijden die hij meedeed, ook al zien van waarde voor onze ploeg te kunnen zijn. En bij Jong Ajax heb ik Ilan Boccara al een paar keer fantastisch zien spelen. Wat er verder nog op de transfermarkt gaat gebeuren, is voor jullie als supporters vooral een kwestie van afwachten. Dat geldt in zekere zin ook voor ons als technische staf. Pas op 1 september weten wij zeker met welke selectie wij de komende maanden zullen spelen. Het blijft vreemd dat we dan al de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal hebben gespeeld en ook al drie wedstrijden in de Eredivisie achter de rug hebben. Ik zal niet de enige trainer zijn die dat liever anders ziet.

De focus ligt nu even niet op de zojuist genoemde loting van de Champions League of op de transfers. Het gaat om drie punten die we moeten pakken tegen NAC. Die hadden we vorig jaar in de zak, maar door slordigheden gaven we de overwinning weg en werd het 2-2. Je moet niet te lang stil staan bij bepaalde zaken, maar de slotfase van deze wedstrijd heeft nog wel een paar keer door mijn hoofd gespookt. Wat mij betreft gaat het vanavond dus heel anders verlopen.

Voorafgaand aan de wedstrijd krijgen Ajax en de ArenA van de VVCS de prijs uitgereikt van ‘beste grasmat 2011-2012’. Tot stand gekomen na enquetes bij de aanvoerders van de achttien clubs uit de Eredivisie. Kortom, niet alleen Ajax werd kampioen, maar ook het grasteam dat ons veld zo goed onderhoudt.

Op die mooie mat verwachten wij vanavond een defensief ingesteld NAC en elf Ajacieden die vroeg druk willen zetten. Door middel van een snel en gevarieerd positiespel zullen we kansen moeten afdwingen die tot de overwinning moeten leiden. Zodat wij als technische staf, maar natuurlijk ook de spelersgroep en onze vijftigduizend supporters, vanavond laat weer met een goed gevoel naar huis gaan.

Heel veel plezier bij Ajax - NAC Breda.

Frank de Boer
Trainer/Coach