Menu

Maandagochtend: ieder voor zich

Zoals gewoonlijk was de training na een wedstrijd rustig en werd vooral de wedstrijd 'uit de benen gelopen'. Degenen die in de basis stonden deden wat voor zichzelf, de reserves kwamen wat intensiever in actie. Zo ook de ochtend na het verlies tegen FC Utrecht.

Na een gezamenlijke warming-up begaven de reserves van zondag zich bij Ruud Krol voor een stevige rondo. De basisspelers pakten een bal en deden wat voor zichzelf.

Zlatan was in zijn eentje op goal aan het oefenen. Tegen een denkbeeldige tegenstander maakte hij schijnbewegingen om vervolgens de bal in het doel te lopen. Was het de dag daarvoor ook maar zo makkelijk gegaan, moet hij gedacht hebben. Viktor Sikora mag nog steeds niet met de groep meedoen en keek met een scheve blik naar zijn teamgenoot.

Mendes da Silva was een van de weinigen die voluit moest. Onder leiding van Tonny Bruins Slot begon hij rustig met een balletje tegen een muurtje trappen, maar naarmate de ochtend vorderde, moest de van Sparta gehuurde voetballer steeds verder en steeds harder sprintjes trekken. Hij mocht gelukkig wel met de bal afronden.

Chivu, die geen kicksen maar gympen aan had, deed weer heel wat anders. Hij ging in het doel staan en vroeg fysiotherapeut Haak een paar ballen op hem te schieten. Soms dook hij weg, soms kon hij makkelijk vangen, maar zijn talent laat hem onder de lat in de steek.

En na een tijdje hield de aanvoerder het voor gezien. In het zonnetje ging hij languit op het gras liggen en keek hoe zijn collega's afrondden op doel.

De Jong, Witschge, Boukhari, Van der Vaart, die nog niet fit genoeg is om maandagavond met Jong Ajax te spelen, en Bergdølmo kregen van Ruud Krol een aantal afwerkoefeningen voor hun kiezen. Lobont en Didulica werden aan het werk gezet en mochten proberen hen het scoren te beletten. Vooral Witschge en Boukhari vonden herhaaldeijk het net. Bergdølmo was niet zo gelukkig en kreeg daarom van Krol nog een laatste kans. Aan het gezicht van Lobont is te zien welke richting de bal op ging...

Trabelsi, Galásek en Pasanen lieten zich niet zien op het veld. Van Damme en Van der Meyde verlieten na een halfuur al het veld. Yakubu en O 'Brien voegen zich 's avonds bij de selectie van John van 't Schip, die het in de Beloftencompetitie opneemt tegen Jong PSV.

En omdat het vakantie was, mochten de Ajacieden na de training extra veel handtekeningen uitdelen aan kleine en grote fans. Vooral Nigel de Jong had het druk en moest zich nog haasten om op tijd bij de lunch te zijn.