Menu

'Maar hoe moet ik dit allemaal meenemen?'

De prijswinnaars van het Grolsch Video Spel hebben vandaag uit handen van Zlatan Ibrahimovic, John O'Brien en Tomás Galásek hun prijzen in ontvangst mogen nemen. Op de Koninklijke Loge in de Arena kregen de gelukkigen na een korte toespraak van Ajax-directeur Arie van Eijden de Grolsch-artikelen overhandigd.

De hoofdprijs, een volledig ingericht tuinfeest voor 25 personen, ging naar Wilco Schipper uit Houten. Zelf wist hij nog niet precies wanneer hij het tuinfeest zou gaan geven, maar gelukkig had zijn meegereisde vriendin al een datum in haar hoofd. ,,Eind juli kun je het tuinfeest mooi geven, want dan word je al weer dertig", grapte ze adrem. Wilco was, ondanks dat hij regelmatig op de website komt en vaker met het spel had meegedaan, blij verrast dat hij won. ,,Ik ben altijd nieuwsgierig naar dit soort nieuwe spelletjes. Vaak doe ik mee en nu is het natuurlijk extra leuk, omdat je wint."

Voor Anneke Olsman geldt dit niet. Zij deed 'voor de gein' een of twee keer mee en viel meteen in de prijzen. Bij het zien van de eerste prijs, een volledige set Grolsch-artikelen, schrok ze behoorlijk. ,,Hoe kan ik dit allemaal in een keer meenemen? Ik ben met de trein uit Ede." Haar zorgen verdwenen gelukkig snel toen ze van John O'Brien, die zich speciaal voor deze gelegenheid in een Grolsch-ochtendjas had gestoken, enkele van de dozen kreeg uitgereikt.

De laatste prijs, de VIP-kaarten, ging naar de 14-jarige Tom Ennema. Tom, die met zijn vader uit Zwolle was gekomen, glunderde zichtbaar. ,,Ik ben in mijn hele leven pas een keer naar Ajax geweest, dus dit is fantastisch."

Voor de deelnemers die niet in de prijzen zijn gevallen, komt er waarschijnlijk een vervolg op het Grolsch Video Spel. Epco Koekebakker van Grolsch is namelijk erg tevreden over de samenwerking. ,,We hebben gekeken naar hoe we samen met Ajax iets leuks konden doen voor de supporters en dat is zeker gelukt. Er bestaat inderdaad een goede kans dat we verder gaan."