Menu
Maarten Stekelenburg debuteert bij Oranje

Maarten Stekelenburg debuteert bij Oranje

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg zal vrijdagavond tegen Liechenstein zijn debuut maken in het Nederlands Elftal. Dat beloofde bondscoach Marco van Basten zijn jonge keeper. Het is voor Stekelenburg de tweede keer dat hij is geselecteerd voor Oranje. In het oefenduel tegen Zweden was de Ajacied er ook al bij, maar toen keepte Edwin van der Sar de hele wedstrijd.

Met een lichte training besloot het Nederlands elftal vrijdagochtend in Katwijk de laatste voorbereidingen op de oefeninterland van later op de dag tegen Liechtenstein. De fitte spelers oefenden vooral op het nemen van hoekschoppen en vrije trappen. Het geblesseerde vijftal trainde apart van de groep.

Vooral de vier gekwetste verdedigers maakten een goede indruk. Johnny Heitinga en Giovanni van Bronckhorst lijken nagenoeg fit. Ze trainden al volop met de bal. Ook Nigel de Jong en Kevin Hofland verlieten met een tevreden gevoel het trainingsveld. Romeo Castelen beperkte zich tot enkele loopoefeningen. Bondscoach Marco van Basten werkt vanaf zaterdag met achttien internationals toe naar de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van woensdag tegen Tsjechië.

Na overleg met de medische staf maakt hij zaterdag bekend welke vijf spelers het trainingskamp moeten verlaten. De oefeninterland tegen Liechtenstein in de Utrechtse Galgenwaard begint om 20.30 uur.

Bron: ANP