Menu

Maarten Stekelenburg in selectie Jong Oranje

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg is opgeroepen voor Jong Oranje. Keeper Gino Coutinho (PSV) moest vanwege een blessure afhaken, waardoor coach Mark Wotte Stekelenburg opriep.

In maart 2001 werd de lange doelverdediger door Ajax gecontracteerd voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Stekelenburg keept pas sinds vijf jaar. In de jeugd van de Haarlemse voetbalvereniging Schoten begon hij voorin en zakte hij steeds verder op het veld. Op het moment dat de keeper van zijn team bedankte voor de eer, was Stekelenburg bereid hem op te volgen. 'Ik stond laatste man. Toen de doelman wegging, kon ik dus nog een plaats naar achter. Ik besloot dat te doen.'

En niet zonder gevolgen. De Haarlemmer kreeg een plaats in het districtselftal en een jaar na zijn beslissing doelman te worden, trok Ajax aan de bel. Vanaf de B2 komt Stekelenburg voor Ajax uit. Zonder over een voorbeeld te spreken, vindt Stekelenburg dat Van der Sar de beste keeper is.

Stekelenburg speelde tot nu toe in vier interlands en werd vorig seizoen kampioen met Ajax 2. Vrijdag oefent de ploeg van Wotte in het stadion van Sparta tegen Slovenië.