Menu

Maarten Stekelenburg zondag niet inzetbaar tegen NAC

Ajax-coach Ronald Koeman kan komende zondag niet beschikken over Maarten Stekelenburg. De keeper van Ajax raakte woensdagavond in Milaan geblesseerd aan de hamstrings van zijn linkerbeen. Ajax speelt zondag om 13.00 uur in de Amsterdam ArenA tegen NAC.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft vandaag aangetoond dat Maarten Stekelenburg zijn hamstrings heeft verrekt. Van een spierscheuring is geen sprake. Hoe lang het herstel van Stekelenburg zal vergen, is nog niet duidelijk.

Stekelenburg viel woensdagavond in de Champions Leaguewedstrijd tegen Internazionale al na 22 minuten uit. Zijn vervanger, Henk Timmer, liep aan het eind van de wedstrijd een blessure op aan de rechter grote teen. De ernst van die blessure bleek vandaag alleszins mee te vallen. Timmer werkte vanmiddag dan ook normaal de training af.

Ajax-keeper Bogdan Lobont is nog steeds herstellende van een operatie aan de linkerschouder. Joey Didulica, die tijdens de voorbereiding op het seizoen geblesseerd raakte, keepte afgelopen maandag weer een volledige wedstrijd. Met Jong Ajax won Didulica op De Toekomst in de beloftencompetitie met 3-1 van Jong PSV.