Menu
Maatregelen naar aanleiding van spandoek

Maatregelen naar aanleiding van spandoek

Ajax spreekt zijn afschuw uit over het kwetsende spandoek dat gisteren op het tribunevak 410 werd uitgerold tijdens de wedstrijd Ajax - Feyenoord.

ajax logo carrousel

Spandoeken van dien aard stroken niet met de onderlinge afspraken tussen de clubs om alleen spandoeken te tonen die de eigen club positief ondersteunen. Het doek is door stewards in beslag genomen. Naar aanleiding van dit incident heeft de club besloten dat vak 410 tot en met de laatste wedstrijd, UEFA Cup en KNVB Beker incluis, is uitgesloten van georganiseerde sfeeracties.

Bij het opleggen van deze maatregel is in acht genomen dat leden van vak 410 in korte tijd betrokken zijn geweest bij het schenden van meerdere afspraken, te weten:
* het betreden van het trainingsveld zaterdag jl. tijdens de training van Ajax 1
* het afsteken van illegaal vuurwerk (c.q. rookpot) aan het begin van het duel Ajax - Feyenoord
* het tonen van het kwetsende spandoek
* het na afloop van de wedstrijd trachten op te trekken richting het vak met uitsupporters

Ajax bekijkt tevens of er via beelden individuele daders geïdentificeerd kunnen worden, zodat hen nog een extra passende straf opgelegd kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan een stadionverbod.

Daarnaast zal Ajax de door de politie aangehouden personen die voorafgaand aan de wedstrijd rondom het stadion bij ongeregeldheden met de politie betrokken waren, een stadionverbod opleggen.