Menu
Maatregelen zwarthandel

Maatregelen zwarthandel

Ajax gaat zich harder inzetten tegen zwarthandel. Vooral voor Ajax - Schalke 04 worden veelvuldig kaarten doorverkocht. Het is niet toegestaan om kaarten door te verkopen of in het openbaar - bijvoorbeeld via het internet - aan te bieden.

Door zwarthandel is het voor Ajacieden met goede bedoelingen moeilijker om voor een normale prijs aan kaarten te komen. Daarnaast kunnen fans van onze tegenstanders op deze manier tussen het Ajax-publiek terecht komen. Kortom, er zijn genoeg redenen om strenger op te treden tegen deze illegale handel. Hoe we dat gaan doen?
Allereerst gaan wij kaarten blokkeren die in strijd met de KNVB Standaardvoorwaarden via onofficiële kanalen zijn verkocht. Onofficiële kanalen zijn bijvoorbeeld websites zoals Marktplaats, Viagogo en Seatwave, maar ook alle andere transacties die buiten de privé-sfeer plaatsvinden. Supporters die via onofficiële kanalen kaarten kopen betalen niet alleen te veel geld, maar hebben ook geen toegang tot het stadion. Bovendien overtreedt degene die zijn/haar kaarten via dergelijke kanalen doorverkoopt de KNVB Standaardvoorwaarden en riskeert zodoende een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een geldboete van €450.

Koop je kaarten alleen via de Ajax Online Ticketshop
Koop je wedstrijdkaarten in onze Online Ticketshop, dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt en je altijd over een geldig toegangsbewijs beschikt.

Tekst en beeld: Ajax.nl