Menu
Maatschappelijke nominatie Van der Wiel

Maatschappelijke nominatie Van der Wiel

Gregory van der Wiel is genomineerd voor de titel Maatschappelijk speler 2012. De Ajacied is samen met Daan Bovenberg (FC Utrecht) en Tim Gillessen (NAC Breda) aangewezen als mogelijke opvolger van Giovanni van Bronckhorst.

De clubs uit de Eredivisie werd gevraagd een speler aan te wijzen die zijn maatschappelijke verantwoording kent en neemt. Elke club mocht een speler nonimeren en Ajax koos Gregory van der Wiel. Ineke Gielen van de Ajax Foundation legt uit waarom juist hij: ,,Gregory betekent ook in maatschappelijke zin veel voor Ajax. Al toen hij heel jong was, heeft hij zijn rol als ‘voorbeeld voor de jeugd’ serieus genomen. Gregory is ambassadeur van Topscore Amsterdam en bezoekt regelmatig evenementen van de stichting en is actief bij wedstrijden voor Topscore."

Maar niet alleen bij Topscore verricht Van der Wiel goed werk. Ook rond een Ajax-training toont hij zijn betrokkenheid als de Ajax Foundation zieke mensen begeleidt. ,,En ook na een thuiswedstrijd van Ajax gaat Gregory altijd alle mindervalide supporters een hand geven om hen te bedanken voor de steun. In weer en wind, bij winst of verlies: Gregory is er altijd! Tevens moedigt hij zijn teamgenoten aan om hetzelfde te doen", complimenteert Gielen de verdediger.

Ook bij ziekenhuisbezoeken geeft hij de kinderen en hun ouders een oppepper door hen veel aandacht te geven en goed naar ze te luisteren. Hij werd in 2010 verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. De daaraan gekoppelde Johan Cruijff Prijs bestaat uit een beeldje en een Cruyff Court op een locatie naar keuze. Gregory selecteerde daarvoor de (kansarme) wijk Sapaté op Curaçao. ,,Gregory vindt dat de kansarme jeugd in deze wijk gehele jaar door buiten moet kunnen sporten en hij wil dat de leefbaarheid van de jeugd wordt vergroot."

Een vakjury besluit op 2 september wie de winnaar zal worden. Deze jury bestaat uit Giovanni van Bronckhorst, Prins Pieter-Christiaan van Oranje, Jaap de Groot (Chef Sport De Telegraaf), Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie CV), Jet Bussemaker (bestuurslid Stichting Meer dan Voetbal) en Imme Rog (Managing Director VriendenLoterij).

De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij. Maatschappelijk partner van de Eredivisie.Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst