Menu

Machlas brengt winterstop pokerend door

Nikos Machlas is inmiddels aan zijn vierde seizoen bij Ajax bezig. Toch heeft hij dit seizoen niet de meeste speelminuten gehad. Maar er zijn meer dingen dan voetbal, zegt de Griek.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,De Kerst breng ik door in Athene. Daarna ga ik naar Kreta. Daar zie ik mijn vrienden weer eens. Of we een bepaalde traditie hebben? Nou ja, meestal gaan we met z’n allen pokeren.”

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,De landstitel. Absoluut. Daarna heb ik niet mijn sterkste periode gekend. Iedereen kent mijn situatie inmiddels wel. Maar weet je, voetbal is niet het belangrijkste in het leven. Het is slechts een deel van het leven. We zijn onlangs in het VU ziekenhuis geweest en als je al die zieke kindertjes ziet liggen, dan stelt mijn probleem maar weinig voor. Als iedereen in mijn omgeving maar gezond blijft.”

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,In eerste instantie ga ik op zoek naar een nieuwe club. Maar dat moet wel een goede ploeg zijn, ik ga niet naar de eerste de beste vereniging. Mocht ik bij Ajax blijven, dan hoop ik toch echt meer te gaan spelen.”

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Weet je, het hoeft niet per se een bekend iemand te zijn. Die zie ik hier het hele jaar al. Laat mij maar lekker champagne drinken met mijn familie en vrienden. Dat telt voor mij pas echt.”