Menu

Machlas: ''Het lijkt wel of we geen geluk mogen hebben''

Nikos Machlas, maker van het enige Ajax-doelpunt zondag tegen PSV, was teleurgesteld over het gelijkspel. 'We kwamen voor een positief resultaat, om te winnen,' zei hij voor de camera's van Canal +. "Het lijkt wel of we geen geluk mogen hebben. Zo was het tegen Heerenveen, Vitesse en nu PSV. In de eerste helft waren we veel beter. In de tweede helft waren er mogelijkheden de wedstrijd te winnen."

Tien minuten voor tijd werd Machlas gewisseld. Vanaf de bank coachte hij zijn medespelers in het veld. 'Ik wilde mijn teammaten ondersteunen. Van nature ben ik fanatiek. Ik houd er niet van om te verliezen.'

Een knieblessure hield Machlas maandenlang langs de kant. De Griek lijkt nu geheel hersteld en pakt zijn doelpunten weer mee. "Het gaat steeds beter. Maar het gaat hier niet om mijzelf, maar om het team, de wijze waarop we spelen is al een stuk beter dan eerder."

Machlas ziet het gelijkspel tegen PSV zeker als een morele overwinning, maar er had meer in gezeten. "Ik vraag mij af of de penalty wel terecht was. Aan de ander kant kreeg ik nog enkele kansen om de drie punten zeker te stellen. Maar ja, dat is nu eenmaal voetbal."

Ajax haalt punt in zenuwslopend duel tegen PSV

Machlas: 'Het lijkt wel of we geen geluk mogen hebben'

Ikedia: 'Ik bied fans en spelers mijn excuses aan'