Menu

Machlas: Het team en ik zijn op de goede weg

Nikos Machlas denkt dat zowel Ajax als hijzelf op de weg terug is naar de Europese top. De Griekse spits zegt dit in een interview met eufa.com. Machlas werd geinterviewd naar aanleiding van het bereiken van de tweede ronde in de UEFA-Cup met Ajax.

Volgens Machlas is het opbouwen van het team belangrijk om ver te komen in het UEFA-Cuptoernooi. "Met die opbouw gaat het de goede kant op. Het hele team was teleurgesteld na de uitschakeling voor de Champions League, vooral omdat iedereen er hard voor had gewerkt. We hadden wat pech met de kansen in de wedstrijd tegen Celtic, maar volgend jaar hopen we weer in de race te zijn voor het hoofdtoernooi" aldus de Ajacied.

De spits vertelt ook over zijn persoonlijke prestaties in dit seizoen. Hij ziet Zlatan en Mido niet als directe concurrenten, maar als twee talentvolle voetballers. Met zijn allen moeten de spelers Ajax terug brengen naar de top.

Machlas is er van overtuigd dat hij de capaciteiten bezit om weer topscorer van Europa te worden. Machlas: "Heel Ajax dient in vorm te zijn, niet alleen ik. Pas dan kunnen we de kansen creeeren en scoren. Ik denk dat het team op de goede weg is, maar de tijd zal het leren."

De Griek verteld verder over onder andere, zijn ervaringen in het Griekse nationale elftal. Zaterdag 6 oktober speelt Griekenland het kwalificatieduel voor het WK tegen Engeland. Machlas en zijn teamgenoten kunnen zich niet meer kwalificeren, het Engelse team verdedigt de eerste plaats in groep 9.

Het hele interview, in het Engels, is te lezen op de website van de UEFA. Volg de link rechts in het nieuwsblokje.