Menu

Machlas mee naar Heerenveen

Vanavond om 20.00 uur staan Heerenveen en Ajax voor de negende keer tegenover elkaar in een competitiewedstrijd. Ajax won daar vier keer van, Heerenveen een maal. Tomas Galasek is hersteld van zijn blessure en is mee naar Friesland. Ook Nikos Machlas is voor het eerst bij de selectie gevoegd, sinds eind maart van dit jaar.

Ferdi Vierklau, Shota Arveladze, Richard Knopper, Jesper Gronkjaer en Ole Tobiasen zijn geblesseerd in Amsterdam achter gebleven. Aaron Mokoena meldde zich als laatste bij de selectie. De Zuid-Afrikaan is teruggekeerd vanaf de Olympische Spelen en Adriaanse heeft in hem een verdediger achter de hand.

De laatste twee ontmoetingen tussen de Champions League-deelnemer en de Nederlandse afgezant in het Uefa Cuptoernooi eindigden onbeslist. Begin februari was het 1-1. Het was uitgerekend Nikos Machlas, die verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Bij Ajax speelden toen Grim, Nieuwenburg, Vierklau, Chivu, De Cler, Winter, Laudrup, Dani, Knopper, Machlas en Gronkjaer.

Nikos Machlas maakte zijn rentree tegen de reserves van Heerenveen, op 21 september jongstleden. Foto: Gerard van Hees.

Door de Europese wedstrijden van Heerenveen heeft de club van trainer Foppe de Haan op 9 september voor het laatst in de competitie uit en won toen in de tweede helft van NAC (0-1, 2-1). In de Champions League lukte het de Friese formatie vooralsnog niet een punt te vergaren. Topscorer Anthony Lurling speelt waarschijnlijk niet wegens een kwetsuur. Hij wordt vervangen door oud-Ajacied Ignacio Tuhuteru. Tieme Klompe en Sander van Gessel zitten tegen Ajax weer op de bank. Dennis de Nooijer heeft zondag voor het eerst weer op het veld getraind, maar zijn rentree laat minimaal nog een week of zes op zich wachten. Talan, die gebleseerd raakte tijden het duel tegen Olympiakos Pireaus, is wel inzetbaar, zo wordt gemeld op de website van Heerenveen.

Afgereisde spelersgroep Ajax: Grim, Bergdolmo, Galasek, Chivu, Winter, Van der Meyde, Witschge, Lobont, Hose, De Cler, Nieuwenburg, Wamberto, Machlas, Van der Gun, Bobson, Van der Vaart, Pasanen en Mokoena.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen (bron website Heerenveen):achterhoede:Vonk, Venema, Hansma, Ebbinge, G. de Nooijer. Middenveld: Talan, Radomski, Jensen. Voorhoede Nurmela, Huizingh, Tuhuteru.

Bezoek de website van SC Heerenveen

21/09 Machlas speelt weer!