Menu

Machlas mist duel tegen Utrecht

Trainer Co Adriaanse zal een nieuwe opstelling op papier zetten voor de wedstrijd van zondag tegen Utrecht. Nikos Machlas laat verstek gaan om bij de bevalling van zijn tweede kind te kunnen zijn. Dus zal waarschijnlijk Shota Arveladze in de spits staan. Of Rafael van der Vaart wordt in de spits geposteerd en neemt de herstelde Richard Witschge de plek op het middenveld van de zeventienjarige over. De trainer heeft de keuze.

Richard Witschge. Scene uit de film: Ajax: Daar hoorden zij engelen zingen, die deze weke in premiere ging bij het documentairefestival.

Wil Ajax de derde uitoverwinning op rij boeken moet er worden gewonnen bij FC Utrecht. Aan die wedstrijd kleven nare herinneringen voor de meeste Ajacieden. Vorig seizoen was de ontmoeting de laatste wedstrijd en verloor Ajax met liefst 3-1 en liep zo de voorronde van de Champions League mis. Dat leidde tot machteloze woede van de toenmalige interim-trainer Hans Westerhof. In de film Ajax: Daar hoorden zij engelen zingen kwam de wedstrijd uitgebreid aan bod.

Toch was het slechts een van de weinige keren in de geschiedenis dat de thuisploeg in de Galgenwaard wist te winnen. In de historie van het duel zette Utrecht van de 30 ontmoetingen vijf duels in winst om en speelden beide ploegen negen keer gelijk. De Domstedelingen hielden dit seizoen in eigen huis Feyenoord en Sparta op 1-1, verloren van FC Twente en PSV en wonnen van Heerenveen en RBC Roosendaal. Mede door die resultaten staat Utrecht nu met twaalf punten op de dertiende plaats.

Aanvoerder Aron Winter trainde deze week nog niet vanwege gekneusde ribben. Hij zou donderdag weer meetrainen, maar toen werd hij ziek. De middenvelder lag met griep in bed.

Liefst 22 spelers waren in het verleden actief voor zowel Utrecht als Ajax. De laatste die terug naar Ajax kwam was middenvelder John O'Brien die in het seizoen 98-99 door Ajax werd uitgeleend en negentien duels voor de Utrechtenaren speede. Daarin scoorde hij tweemaal. O'Brien is momenteel echter nog te geblesseerd aan zijn achilleshiel om bij de selectie van Ajax te zitten. Maar bij Utrecht zit nog een voormalige jeugdspeler van Ajax. Dave van den Bergh, inmiddels al goed voor vier doelpunten dit seizoen, ging na twee seizoenen a-selectie Ajax naar Rayo Vallecano. Bij Utrecht speelde Van den Bergh deze jaargang alle dertien wedstrijden.

Voor Richard Witschge ziet het er wel goed uit. De middenvelder maakte afgelopen maandag zijn rentree in het tweede, dat met 3-1 won bij De Graafschap. Hij speelde negentig minuten en scoorde het tweede doelpunt. Dus trainer Co Adriaanse heeft weer meerdere opties voor de linkerkant op het middenveld.

Website FC Utrecht