Menu

Maduro en Babel verrast met voorselectie

Hedwiges Maduro reageerde dinsdagochtend met ongeloof op zijn voorselectie voor Oranje. Ryan Babel was maar een klein beetje minder verrast dat hij op de voorlopige lijst voorkomt. Dat kwam vooral omdat bondscoach Marco van Basten zijn naam al een paar keer had geroepen in de media. ,,Maar toch denk je, mijn tijd komt nog wel", aldus de talenten van Ajax.

,,Het kan snel gaan zeg”, verbaasden beiden zich. ,,Aan het begin van het seizoen speelde ik nog in de A1”, lachtte Babel zijn tanden bloot. Hij kreeg iets eerder dan Maduro te horen dat Van Basten hem in de voorselectie had opgenomen. ,,Ik had het een klein beetje verwacht omdat de bondscoach al had gezegd dat ik een mogelijkheid was. Maar ik vind het alsnog wel erg grappig.”

Maduro stond na de training onder de douche toen teammanager David Endt de kleedkamer binnen kwam. ,,Hij gaf mij een hand en feliciteerde mij. Het was voor mij een grote verrassing. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er van moet denken. Het overvalt mij wel. Ik heb twee keer in de basis gestaan van Ajax I. Als dat al voldoende is voor een voorselectie, dan kan het alleen maar beter gaan.”

Maar niet alleen de uitverkiezing voor het grote Oranje was deze week een mooi moment, ook naar de loting van het WK onder 20 keken Maduro en Babel geïnteresseerd. ,,We gaan er van uit dat we op dat WK zullen spelen. De loting was niet verkeerd. We konden veel zwaarder loten dan we nu hebben gedaan. Zo´n WK lijkt me een mooie ervaring. Ik heb het ook gevraagd aan de jongens die er vier jaar geleden in Argentinië bij waren en zij vonden het fantastisch. Het was toen natuurlijk wel in een voetbalgek land en wij Nederlanders zijn wat nuchterder.”

,,Ik ga er niet vanuit dat ik ook in de definitieve selectie zit”, is Maduro van mening. ,,Maar zo’n voorselectie is al te gek. Ik zal eerst toch nog een paar wedstrijden meer moeten spelen.” Babel knikte instemmend. Ook hij is al zeer tevreden met deze voorselectie.