Menu
Maduro geniet van ongeslagen status

Maduro geniet van ongeslagen status

Met een grote grijns op zijn gezicht stond Hedwiges Maduro na afloop van het nipt met 0-1 gewonnen duel de verzamelde journalisten te woord. Zijn doelpunt in de 52ste minuut bleek tegen NEC beslissend en na drie duels in de basis heeft de jonge verdedigende middenvelder met zijn nieuwe team nog geen punt hoeven in te leveren.

Na het vertrek van trainer Ronald Koeman gaf Ruud Krol Hedwiges Maduro alle drie de duels een basisplaats. Tegen Roda JC, ADO Den Haag en zondag tegen NEC werd de interim-trainer niet teleurgesteld door de jongste debutant. De omstandigheden waren per week verschillend, maar Maduro voelde zich prima thuis. ,,NEC was de hele wedstrijd door fysiek sterk, bij ADO was het weer niet optimaal en bij Roda JC was het veld hoewel er veel sneeuw was, perfect. Op de positie waarop ik speel, moet ik proberen rust in het team te houden. Ik ben gewend op deze positie te spelen, daar stond ik in de jeugd ook. Natuurlijk is er wel een verschil met Ajax 1. Het tempo ligt alleen al een stuk hoger, maar op zich heb ik alle duels dat ik in de basis stond nog gewonnen..."

Maduro moet er zelf om lachen en kijkt met zijn grote ogen zijn toehoorders aan. Hoe blijft hij toch zo rustig? ,,Ik ben opgevoed met het idee dat je rustig moet blijven. Ik denk dat het dan vanzelf wel komt." Het talent krijgt de vraag voorgelegd dat hij in alle wedstrijden aan de basis stond van beslissende momenten. ,,Een van mijn kwaliteiten is dat ik vaak het juiste moment kies om mee naar voren te gaan. Dat heeft in deze drie wedstrijden goed uitgepakt. Ik ben blij met de winst op NEC. Dit was een fysiek sterke tegenstander. Wij hebben niet zo goed gespeeld, maar er hard voor gevochten en als je er hard voor werkt, pak je de punten vanzelf wel."

De grap werd al gemaakt dat hij door zijn doelpunt nu ook wel door zou dringen tot de definitieve selectie van Oranje. Maar daar is Maduro zelf niet echt mee bezig. ,,Daar houd ik geen rekening mee. Ik zit nu weliswaar in de wachtkamer van Oranje, maar ik richt mij helemaal op Ajax."