Menu
Maduro: 'Ik ben beter dan op het EK'

Maduro: 'Ik ben beter dan op het EK'

Hedwiges Maduro leidde Jong Oranje in juni naar de Europese titel. Tijdens dat toernooi werd de middenvelder iedere wedstrijd beter en belangrijker. Bij Ajax is hij bezig de stijgende lijn voort te zetten.

,,Ik vind zelfs dat ik nu een stuk beter voetbal dan tijdens het EK”, zegt Hedwiges Maduro na afloop van de vrijdagtraining. ,,Toen ging het ook goed, maar ik kwam net terug van een blessure. Ik was wel fit, maar nog niet in topvorm. Nu ben ik dominanter, sterker. Ik speel meer zoals ik wil spelen.”

Maduro in het blauw: de vrije man op het middenveld. Maduro in het blauw: de vrije man op het middenveld.

Dat het met de vorm met Maduro wel goed zit was ook deze week te zien tijdens de trainingen. Bij vrijwel alle partijvormen werd de 22-jarige Almeerder als vrije man gebruikt. Zijn collega’s verdeeld in twee groepen: de oranje hesjes en de gele hesjes. Maduro daar middenin met een blauw hesje. ,,Als de spin in het web”, zegt hij over die rol. ,,Het is logisch dat je als middenvelder vaak tijdens de training de vrije rol krijgt, maar de laatste dagen gebeurt het inderdaad vaak. Dat geeft vertrouwen en het is goed voor je spel. Je behoort constant bij de partij in balbezit. Ik probeer de bal ook altijd maar één keer te raken.”

Vorig jaar raakte Maduro zijn basisplaats kwijt bij Ajax. Dit seizoen is hij vastberaden zich terug te knokken in het team. ,,Ik ga altijd voor een basisplaats”, zegt hij zonder die basisplaats op te eisen. ,,Als het team me nodig heeft, sta ik er. Ik denk dat ik dat zondag ook wel heb laten zien.”

Maduro kwam zondag tegen De Graafschap de tweede helft in het veld. Hij speelde uitstekend en maakte zelfs twee doelpunten. ,,Het verbaasde me dat het zo makkelijk ging”, zegt 'Wiges' over de met 1-8 gewonnen wedstrijd. ,,Dat ik scoorde, was natuurlijk prettig. Ik denk dat ik mijn visitekaartje wel heb afgegeven.”