Menu
Maduro kan sterke reeks voortzetten

Maduro kan sterke reeks voortzetten

Hedwiges Maduro lijkt op tijd fit voor het treffen met NAC. De enkel is hersteld en de Ajacied trainde de voorbije dagen weer voluit mee. De goede lijn kan worden voortgezet. ,,Alles gaat weer vanzelf’’, vertelt Maduro tevreden.

Hedwiges Maduro haalt hard uit in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Hedwiges Maduro haalt hard uit in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

De Ajacieden trainden vrijdag een uur lang besloten in de ArenA, het stadion waarin zondag vanaf 14.30 uur NAC de tegenstander is. Maduro is erop gebrand zijn glansvorm opnieuw in de praktijk te brengen tegen de Bredanaars. De Ajacied wil belangrijk zijn; blijvend zijn stempel drukken op de prestaties van Ajax.

De enkelblessure die hij opliep tegen Vitesse is tijdig geheeld. Niets staat een nieuw glansoptreden in de weg. Mits fit gaat het ‘voetballen weer vanzelf’ bij Maduro. De verbindingsspeler steekt goed in zijn vel. Maduro vertaalt de rust na de komst van interim-trainer Adrie Koster naar solide voetbalstaaljes. De opvolger van Henk ten Cate brengt rust en duidelijkheid. ,,Maar onder Ten Cate had ik de stijgende lijn al te pakken’’, overziet Maduro de sterke periode die hij doormaakt.

Ook vertrouwen speelt een belangrijke rol. ,,In het begin van dit seizoen ging het ook goed. Al had ik toen al wel het gevoel dat het nog beter kon. Nu voetbal ik gemakkelijker. Het is nu een kwestie van kijken hoe ver je kunt gaan. Ik heb nu al vier doelpunten gemaakt. Daarbij gaf ik ook een keer een assist. In mijn carrière heb ik nooit eerder zoveel gescoord. Ook dat zegt veel over hoe het me nu vergaat, vind ik.’’

Maduro in duel met Feyenoorder Jonathan de Guzman tijdens de laatst gespeelde Klassieker. Maduro in duel met Feyenoorder Jonathan de Guzman tijdens de laatst gespeelde Klassieker.

Maduro kijkt verder dan het hier en nu. Ook de voetbaltoekomst telt. De Ajacied bespreekt in december met de clubleiding de gezamenlijke toekomst van speler en club. ,,We moeten allebei aangeven wat we willen’’, kijkt Maduro vooruit. ,,Dat kan misschien wel een stevig gesprek opleveren.’’

De Almeerder voegt daaraan toe dat hij niet alleen voor zichzelf spreekt. Maduro wil ook aangeven waarbij de voltallige spelersgroep volgens hem bij is gebaat. Het ‘toverwoord’ is rust. Maduro: ,,Ik wil me weer echt kunnen focussen op het voetbal. De laatste jaren zijn er veel trainerswissels geweest. Iedere trainer brengt een andere methode met zich mee. Het team presteert het beste als het rustig is. Dat zie je nu onder Koster. De rust van de laatste weken bevalt me in ieder geval goed. Als het langer rustig is, kun je bouwen en verder groeien. Dan komen de successen vanzelf.’’

Klik hier voor informatie over de kaartverkoop van Ajax - NAC >>

Ajax - NAC thuis op je pc bekijken? Klik hier om naar de website te gaan van Planet Voetbal. >>