Menu
Maduro logenstraft de medici

Maduro logenstraft de medici

Artsen en medische apparatuur voorspelden een langere periode van revalideren, maar het menselijk lichaam is soms niet te peilen. Amper twee weken geleden werd Hedwiges Maduro door Arsenal-speler Alexander Hleb bruut uit de wedstrijd geschopt, maar het lijkt niet uitgesloten dat de Ajacied in 2005 toch nog aan spelen toekomt. Zijn herstel verloopt voorspoedig, vertelde Maduro dinsdagochtend.

De pijn in zijn rechterenkel vertelde hem al voldoende over de ernst van Hlebs overtreding, maar de beelden namen na afloop alle twijfel weg bij Hedwiges Maduro. Ook het slachtoffer zelf kreeg een naar gevoel bij het terugzien van de schop die hij kreeg. ,,Het was smerig en gemeen'', meent Maduro dertien dagen na dato. In het ziekenhuis werd hem later die week gezegd dat hij minimaal drie tot vier weken uit de roulatie zou zijn. Voetballen leek er dit kalenderjaar niet meer in te zitten.

Maar onder de hoede van fysiotherapeut Frank van Deursen maakt Maduro de laatste dagen grote vorderingen in zijn herstel. ,,Je ziet nog wel verschil tussen de rechter- en de linkerenkel, maar ik word niet meer beperkt in mijn bewegingen. Zelfs schieten op doel gaat al redelijk goed. Ik haal nog niet vol uit, dat is het enige waar we nog aan moeten werken.'' Het herziene schema van Maduro voorziet erin dat hij later deze week aansluit bij de groepstrainingen. Als die lijn blijkt te kloppen, komen de duels met FC Groningen (thuis) en sc Heerenveen (uit) wellicht toch nog in beeld voor de middenvelder.

Op het kunstgrasveld naast de Amsterdam ArenA werd Maduro dinsdagmorgen stevig onder handen genomen door Van Deursen. Aanvankelijk werkte de Oranje-international zijn loopoefeningen af met Julien Escudé aan zijn zijde, later werden de wegen van de Nederlander en de Fransman gescheiden. Escudé is op de weg terug na een slepende rugblessure. Die is nu genezen, maar conditioneel is de verdediger nog niet fit. ,,Ik heb een maand lang weinig kunnen doen. Dat merk ik nu op het trainingsveld. Als ik twee keer tien minuten rondjes heb gelopen, zit ik al behoorlijk stuk’’, aldus Escudé.

Maduro werd door Van Deursen heel wat zwaarder belast. De Almeerder wisselde diverse sprintoefeningen af met een aantal reeksen van schoten op doel. Met zijn linker- noch zijn rechterbeen bleek scoren een probleem. En hoezeer hij ook werd afgemat door de fysiotherapeut, Maduro had zichtbaar en hoorbaar plezier in zijn ’privé-behandeling’. ,,Je kunt maar beter lol hebben in dit soort trainingen, anders is het bijna niet vol te houden. Het is heel wat zwaarder dan meedoen aan een groepstraining'', aldus Maduro, met witte strepen van het opgedroogde zweet op zijn gelaat. ,,En het is ook gewoon leuk werken met Frank.'' Glimlachend: ,,In een duel kom je hem net even gemakkelijker voorbij dan een willekeurige teamgenoot.''

Nicolae Mitea was de derde Ajacied die op het kunstgras aan zijn herstel werkte. De rest van de selectie werkte een gevarieerde training af. Met nog altijd Emmanuel Boakye en Jeffrey Sarpong en ook de van een hersenschudding herstelde Zdenek Grygera in de gelederen werkten de Amsterdammers eerst aan hun fysiek, onder leiding van conditietrainer René Wormhoudt. De ochtend werd afgesloten met een onderlinge partij.

Woensdag traint Ajax andermaal in de ochtenduren, donderdag staat de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma.