Menu
Maduro met stapjes vooruit

Maduro met stapjes vooruit

Hedwiges Maduro verricht zijn voetbalwerk deze weken in relatieve rust en stilte. De middenvelder knokt zich terug van een knieblessure. Maduro trainde woensdagmorgen met fysiotherapeut Frank van Deursen.

Loopwerk. Hedwiges Maduro verricht vooral veel loopwerk. Heel veel loopwerk. Rondes om het trainingsveld worden afgewisseld met korte trajecten boordevol stap- en balansoefeningen. De druk op de gekwetste binnenband van de rechterknie wordt zorgvuldig opgebouwd. ,,Het gaat met kleine stapjes steeds iets beter’’, vertelt Maduro direct na de revalidatiesessie op het kunstgrasveld. Van Deursen complimenteert de Ajacied met de geleverde arbeid. Het plaagstootje dat de fysio de speler nog heeft gespaard, hoort erbij. Beide Ajacieden kunnen er smakelijk om lachen.

Edgar Manucharyan haalt hard en doeltreffend uit. Edgar Manucharyan haalt hard en doeltreffend uit.

Op de echte grassprieten naast de ArenA traint het fitte gedeelte van de selectie. Maduro neemt de tijd om het restant van de groepstraining op de voet te volgen. De Ajacieden spelen drie tegen drie op een klein veld. Neutrale Ajacieden brengen, al kaatsend en passend, extra veel vaart in het spel. De moeilijkheidsgraad wordt opgevoerd.

Maduro kijkt uit naar een training met bal. Zover is het nu nog niet. Vooral het schieten is nog lastig.

Edgar Davids etaleert zijn traptechniek tijdens een afwerkoefening. Edgar Davids etaleert zijn traptechniek tijdens een afwerkoefening.

,,Schieten met de binnenkant van de voet is het grootste probleem’’, legt de Almeerder uit. Ieder geplaatst schot werkt in het gewricht door. De schotpoging dreunt als het ware na in de knie. ,,Het is belangrijk nu voorzichtig te zijn met de banden’’, verwijst hij naar de rechterknie.

,,Tijdens het lopen heb ik bijna geen last meer van de blessure.’’ Lachend: ,,Toch komt de wedstrijd tegen NAC, vrijdag, helaas iets te vroeg.’’

Dringen in de doelmond tijdens een partij drie tegen drie. Dringen in de doelmond tijdens een partij drie tegen drie.

De kwetsuur van Maduro dateert van de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Een ongelukkige beweging en een al even ongelukkig contact met een medespeler, veroordeelden Maduro tot een verblijf in de lappenmand. Het enige dat de onfortuinlijke Ajacied nu kan doen, is keihard werken aan zijn herstel.

Maduro werkt zich dagelijks in het zweet in en naast de Amsterdam ArenA. De medische staf begeleidt de middenvelder binnen en buiten het vertrouwde stadion. Tijdens de wedstrijden is Maduro voorlopig nog toeschouwer. Met gezonde weerzin.

,,Toekijken is lastig, vooral omdat het juist zo spannend is. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is alles nog mogelijk. Vooral als wij onze drie wedstrijden gewoon winnen. Hopelijk ben ik er zo snel mogelijk weer bij.’’

Na de revalidatiesessie volgen Maduro en fysiotherapeut Frank van de Deursen de groepstraining op de voet. Na de revalidatiesessie volgen Maduro en fysiotherapeut Frank van de Deursen de groepstraining op de voet.