Menu
Maduro mist decemberwedstrijden

Maduro mist decemberwedstrijden

Ajax moet het zeker drie tot vier weken stellen zonder Hedwiges Maduro. De middenvelder raakte woensdag in de Champions Leaguewedstrijd tegen Arsenal (0-0) geblesseerd aan zijn rechterenkel. Onderzoek in het ziekenhuis leerde vrijdag dat de banden in het gewricht zijn verrekt.

Een schop van de Wit-Rus Alexander Hleb zorgde er woensdagavond voor dat Maduro al binnen een halfuur naar de kant moest. De middenvelder van Arsenal hield een gele kaart over aan de grove charge, de gevolgen voor Maduro zijn ernstiger. Door zijn blessure komt de Nederlandse international dit kalenderjaar vrijwel zeker niet meer in actie. De wedstrijden tegen Vitesse, NAC, Helmond Sport (beker), FC Groningen en Heerenveen gaan zodoende aan hem voorbij.

In dezelfde wedstrijd werd ook Zdenek Grygera vroegtijdig gewisseld. De Tsjechische centrumverdediger kreeg een vrije trap van Thierry Henry ongelukkig op zijn hoofd en liep daarbij een lichte hersenschudding op. De ontmoeting met Vitesse komt nog te vroeg voor Grygera, maar trainer Danny Blind hoopt een week later in Breda weer over de Tsjech te kunnen beschikken, als Ajax het opneemt tegen NAC. ,,Het streven is om hem er volgend weekend weer bij te hebben.’’