Menu
Maduro moet naar lichaam luisteren

Maduro moet naar lichaam luisteren

Ajax moet het deze week en een deel van volgende week doen zonder de internationals. Hedwiges Maduro, in eerste instantie opgeroepen voor Jong Oranje, meldde zich deze ochtend gewoon in de ArenA.

De door verplichtingen met nationale teams fiks uitgedunde spelersgroep werd deze ochtendsessie geleid door Hennie Spijkerman. De oefenmeester werd op zijn beurt bijgestaan door de trainers Frank de Boer, Alfons Groenendijk en keeperstrainer Fred Grim.
International Maduro werkte alle oefeningen af met de groep. Kort voor het einde van de training ‘verdween’ de middenvelder naar een hoek van het veld.

Voordat hij zich meldt bij Laurens Ebben lest Hedwiges Maduro zijn dorst. Voordat hij zich meldt bij Laurens Ebben lest Hedwiges Maduro zijn dorst.

Met loop- en conditietrainer Laurens Ebben werkte Maduro nog een serie oefeningen af. ,,Het is geen oververmoeidheid, mijn conditie is op dit moment nog niet helemaal top’’, legt Maduro het na de training zelf uit. ,,Die conditie moet beter worden. De medische staf heeft hierover gisteren overleg gehad met de technische staf. Daarna is Jong Oranje-coach Foppe de Haan ingelicht. De beslissing om niet naar Jong Oranje te gaan, is voor mijzelf ook de beste. Het is goed dat de trainers meedenken.’’

Vrijwel direct geeft Maduro toe dat afzeggen voor een vertegenwoordigende ploeg nooit leuk is. Maar nu kan het even niet anders, meent de middenvelder. De oefenwedstrijd van Jong Oranje, vrijdagmiddag tegen Bayer Leverkusen, moet deze ene keer maar wijken. Conditioneel aansterken heeft op dit moment prioriteit. Heel gericht trainen lijkt op dit moment het beste medicijn.
,,Ik moet zelf goed naar mijn lichaam luisteren’’, zegt Maduro. ,,Afgelopen seizoen en het jaar daarvoor waren slopend. Lichamelijk heb ik gewoon wat meer tijd nodig om te herstellen. Met Laurens (Ebben, red.) werk ik daarom een apart programma af. Het zijn vooral sprintoefeningen; kort werk. Het zijn oefeningen waar je vanzelf sterker van wordt. Het is nu beter om elke dag bij de club te trainen dan bij Jong Oranje. Best jammer, want voor Jong Oranje wil ik altijd spelen. Je rust pakken als dat nodig is, is nu gewoon beter. Zo komt het vanzelf wel weer goed.’’

Een combinatie tussen Edgar Manucharyan en Jan Vertonghen. De Armeniër liet tijdens de maandagtraining en vandaag fraaie voetbalstaaltjes zien. Een combinatie tussen Edgar Manucharyan en Jan Vertonghen. De Armeniër liet tijdens de maandagtraining en vandaag fraaie voetbalstaaltjes zien.

Nicolae Mitea en Zdenek Grygera trainden dinsdag apart van de groep. Onder leiding van Ebben en fysiotherapeut Frank van Deursen moest het duo vooral rekken, strekken en lopen. De Roemeen en de Tsjech moeten nog even geduld opbrengen. Voorlopig moeten de revaliderende spelers nog even wachten op hun eerste training met bal.

In de oefenvormen van Spijkerman lag het accent vooral op balbezit en positiespel. Een keer raken, elkaars positie overnemen, driehoekjes; het was slechts een greep uit de ingrediënten die de training tot een lastige en intensieve maakten.