Menu
Maduro na dit seizoen weg bij Ajax

Maduro na dit seizoen weg bij Ajax

Hedwiges Maduro gaat Ajax aan het einde van dit seizoen verlaten. De middenvelder bracht trainer Adrie Koster en technisch directeur Martin van Geel vanmiddag op de hoogte van zijn beslissing. Na de ochtendtraining bracht hij enkele journalisten al op de hoogte.

Hedwiges Maduro speelde een goede eerste helft, maar moest halverwege vervangen worden met wat een lichte hersenschudding zou blijken te zijn.

Net als Koster reageerde ook Van Geel enigszins verrast. ,,Niet zo zeer over het feit dat Hedwiges ons gaat verlaten. Wel over de timing en de manier waarop het gecommuniceerd is’’, zegt de technisch directeur. ,,Hij heeft mij daar zojuist al zijn excuses over aangeboden.”

Op 19 december kreeg de clubleiding van de zaakwaarnemer van Maduro te horen dat de middenvelder nog geen beslissing had genomen over zijn sportieve toekomst. Ajax trok de aanbieding tot contractverlenging daarop in. ,,Toen Hedwiges ons een tijdje terug te kennen gaf er nog niet uit te zijn, hebben wij hem al gezegd dat we vanaf dat moment naar de situatie moeten handelen’’ , aldus Van Geel. ,,Daar is nu geen verandering in gekomen. Ik heb al in eerdere interviews gezegd dat de trainer de spelers moet opstellen met wie hij denkt het beste resultaat te halen. Ik bemoei me niet met de opstelling.”