Menu
Maduro: 'Trainerswissel Valencia voordeel voor Ajax'

Maduro: 'Trainerswissel Valencia voordeel voor Ajax'

Hedwiges Maduro was blij toen hij de loting van de Champions League zag. Zijn 2 grote liefdes Ajax en Valencia komen elkaar tegen.

Maduro volgt zijn oude clubs nog altijd nauwgezet en ziet Ajax als favoriet in het onderlinge duel. "Valencia heeft met nog wat moeite met de speelstijl van de nieuwe trainer, Albert Celades. Daarom neig ik naar Ajax."

Daniel Parejo
Toch waarschuwt de oud-middenvelder voor de gevaarlijke omschakeling van de Spanjaarden. "Als je kijkt naar hun voorhoede, lopen daar allemaal internationals. Dan hebben ze ook nog op het middenveld Daniel Parejo. Dat is hun beste speler, de verdeler van Valencia."

Het huidige spel van Ajax bevalt de huidige analist bij FOX Sports wel. "Er zijn veel nieuwe spelers gekomen, waarmee ze de Champions League hebben gehaald. Ze zijn ook goed gestart in de competitie. Er wordt aanvallend voetbal gespeeld."

"Alleen de restverdediging kan wat beter. Maar daarin heeft Ajax ook de stijgende lijn te pakken. Het kost ook allemaal wat tijd, vooral voor de nieuwelingen. Maar ze hebben weer een goed team staan."

Vliegtuig
Maduro zat overigens zelf in het vliegtuig toen de twee ploegen aan elkaar werden gekoppeld in de Champions League. "Ik kwam toen zelf toevallig uit Valencia, bij de club vandaan. Toen zei ik nog dat ik hoopte dat ze elkaar zouden loten. Op het moment dat ik landde, zag ik dat ik heel veel berichten hadden gekregen op mijn mobiel."

Bekijk ook: Blind: 'Ik geniet van ons combinatiespel'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl