Menu
Maduro: 'We hadden de kansen moeten afmaken'

Maduro: 'We hadden de kansen moeten afmaken'

Hedwiges Maduro werd tegen Willem II uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd. Maduro was blij met de uitverkiezing en de winst, maar plaatste wel meteen een kanttekening. ,,We hebben het onszelf moeilijk gemaakt, omdat we de kansen die we kregen niet afmaakten."

Maduro was een van de drijvende krachten op het middenveld. Blind had hem net voor het verdedigingsduo Heitinga en Grygera opgesteld. Hij eiste de bal vaak op, verlegde het spel en creëerde zelf ook veel gevaar voor het doel. ,,Het is mijn favoriete positie en ik vond het inderdaad goed gaan", legde hij de pers uit. ,,Als team speelden we ook veel beter. Vooral het positiespel ging beter. We moeten op deze weg voortborduren."

In de opstelling keerde ook Zdenek Grygera terug. Naast Johnny Heitinga speelde de Tsjech een goede wedstrijd en de verdediger was dan ook blij dat hij, na een lange blessureperiode, weer een volledige wedstrijd kon spelen. ,,Het ging lekker en ik had gelukkig niet zo veel last van spanning voor de wedstrijd. Het is toch al weer een tijd geleden dat ik voluit kon spelen. Van Blind kreeg ik na de wedstrijd de felicitaties en daar ben ik blij mee."

Tegen Willem II had het met wat meer scherpte voor het doel van Oscar Moens ook 5-0 kunnen worden, vond ook Ryan Babel, die in de 90ste minuut voor 2-0 zorgde. ,,We hadden de kansen beter moeten afmaken. Maar het was ook moelijk spelen, want Willem II trok zich terug voor hun doel. Dit geeft echter goede hoop voor de wedstrijd tegen AZ. We hebben eindelijk een goede week achter de rug."