Menu

"Mag ik op de stoel van Van der Vaart?"

Op 21 en 25 juni vond de traditionele kleedkamertour weer plaats in de catacomben van de Amsterdam Arena. Voor de nieuwsgierige Kids Club-leden werden de deuren van de kleedkamer van hun favorieten van het slot gehaald.

Na het noemen van alle namen konden de kinderen de ouders gedag zwaaien, want die mochten niet mee de kleedkamer in.

Gewapend met fototoestel mochten alle leden voor de kleedkamer aangeven op welke stoel zij als eerste wilden zitten om een foto te laten maken. De meeste leden gingen gelijk in de rij "Van der Vaart" staan.

Na het uitproberen van alle stoelen werd het tijd om naar het bad en de sauna te gaan. Hier werd uitgelegd wanneer de spelers in bad liggen en wat het verschil is tussen het Turks stoombad en de sauna.

De sauna is erg groot, ze kunnen er met zijn allen in.

Van der Vaart en Van der Meijde zijn de laatste Ajacieden die in het nederlands elftal mochten spelen
Van der Vaart en Van der Meijde zijn de laatste Ajacieden die in het nederlands elftal mochten spelen

In de gang van de kleedkamer hangen alle Ajacieden die ooit hun opwachting in het Nederlands elftal hebben gemaakt. Er werd druk gezocht naar bekende Ajacieden als Bergkamp en natuurlijk de trainer, Ronald Koeman.

Natuurlijk werd er ook een kijkje genomen in de kleedkamer voor de gasten. Er werd druk gediscussieerd wie er allemaal op deze stoelen gezeten hebben. Uiteindelijk werd er toch besloten dat het wel heel erg bijzonder was dat Bergkamp hier met Arsenal had gezeten.

Vervolgens ging de groep naar boven, richting het spelershome. Daar kwamen de leden erachter dat alle krantenknipsels van Ajax uitgeknipt worden en op het prikbord gehangen. Nadat iedereen de lekkere bank voor de televisie uitgebreid getest had, onder het toeziend oog van Cruijff, Van Basten en Rijkaard, werd bestuurskamer van alle kanten gefotografeerd.

"Wordt echt alles uitgeknipt?"
"Wordt echt alles uitgeknipt?"

De tour ging verder in de perskamer, waar een echte persconferentie werd nagespeeld. De rondleiding werd afgesloten met een bezoek aan het Ajax Museum.