Menu

Mager gelijkspel Oranje onder 18 jaar

Mark Wotte: ,,Je bent alleen maar goed als je het laat zien.'' Tilburg - Het begin was goed, de afloop stukken minder. Oranje onder 18 jaar kwam donderdag 5 april in het Willem II-stadion tegen de Denen niet verder dan een mager gelijkspel. In de strijd om plaatsing voor het EK in Finland hebben de jonge Denen met deze uitslag de beste kaarten in handen. Bondscoach Mark Wotte startte met liefst vijf Ajacieden in de basis: ,,Ik blijf erbij dat deze groep spelers heel veel potentie heeft. Ze hebben niet fantastisch gespeeld en kwamen toch tot vier à vijf kansen. Maar de uitslag is 1-1 en dat is niet goed.''

Talentvol; geweldige lichting; het beste Oranje onder 18 sinds jaren; het positivisme klonk in de meeste gesprekken links en rechts op de tribunes door, voorafgaand aan het kwalificatieduel. Dat is niet zo gek, gegeven het feit dat de Oranje-spelers-zonder-rijbewijs Frankrijk en Duitsland uitschakelden tijdens de groepduels en en passant Italië vriendschappelijk met 3-0 klopten.

Ondermeer Co Adriaanse, Louis van Gaal en Frank Arnesen waren aanwezig om de eerste van twee play off interlands van Oranje onder 18 jaar te zien. Van PSV waren drie spelers geselecteerd, met aan Deense kant de nummer 11 Morten Seifert Larsen. De Deense oud-Ajacied Arnesen zal af en toe met gemengde gevoelens naar het duel hebben gekeken.

Hofleverancier Met keeper Maarten Stekelenburg, verdedigers John Heitinga en Melvin Fleur en middenvelders Rafael van der Vaart en Youssouf Hersi was Ajax hofleverancier bij de nationale ploeg onder 18 jaar. Stekelenburg heeft Feyenoord-goalie Cor Varkevisser uit de basis verdrongen en speelt momenteel met veel zelfvertrouwen.

,,Ik kijk nooit naar anderen en let alleen op mijn eigen prestaties,'' vertelde hij na afloop. ,,Zo goed mogelijk spelen, dan is het aan de trainer om te beslissen wie er in het doel staat. Bij Ajax in de A1 wisselen Bram Verbist en ik elkaar af. In het begin keepte hij steeds meer en in de loop van het seizoen ging het met mij steeds beter. In november hebben we afgesproken om beurten te spelen. Dat gaat prima. Ik speel met vertrouwen. Zodra ik wist dat ik een contract kon tekenen, gaf dat een goed gevoel. Dat Ajax in mij gelooft, helpt natuurlijk wel.''

Abonnement op Ajax Life Ajax Life verschijnt een keer in de twee weken. De krant van de Supportersvereniging en Ajax wordt thuisgestuurd naar de leden van de SVA en ligt vanaf vrijdag in de kiosken voor 3,50 gulden. Het abonnement op Ajax Life is verbonden aan aan het lidmaatschap van de Supportersvereniging Ajax, maar een apart abonnement is mogelijk. Lidmaatschap kost fl 50,= per voetbalseizoen.