Menu
'Magisch om in de ArenA te lopen'

'Magisch om in de ArenA te lopen'

Het liet geen enkele twijfel wie de grote winnaar van de Ajax Run was. De Belg Omar Bekkali leverde een bijzonder knappe prestatie door zowel de vijf als de tien kilometer te winnen. ,,Ik hou ervan om voor het goede doel te lopen.”

Een wonderlijk tafereel was het wel. Een prijsuitreiking zonder de winnaar. Bekkali werd naar voren geroepen om zich te laten huldigen voor zijn zege op de vijf kilometer, maar het bleef akelig stil. Even later werd de reden voor zijn absentie bekend. Bekkali had zich vlot naar beneden gevoegd voor de start van de dubbele afstand. Arek Milik, die samen met Thulani Serero de prijzen uitreikte, hield daarom de bokaal maar boven zijn eigen hoofd.

Tot ieders verassing wist Bekkali vervolgens ook op de tien kilometer te zegevieren. En ditmaal liet hij zich wél huldigen. ,,De ArenA is een magisch stadion”, liet Bekkali weten. ,,Het was prachtig om tweemaal als eerste hier binnen te komen lopen. Ik loop graag voor het goede doel. Toen ik over de Ajax Run las, was ik meteen verkocht.”

Simon Tahamata poseert met de top drie van de tien kilometer bij de mannen
Simon Tahamata poseert met de top drie van de tien kilometer bij de mannen

Bekkali leverde een zware inspanning en moest in beide races beduchtzaam lopen, zo vertelde hij. ,,Bij de vijf kilometer moest ik doseren omdat ik daarna nog een race moest lopen, en bij de tien kilometer moest ik vanwege vermoeidheid ook controle houden. Het waren mooie wedstrijden, met sterke jongens. Bij de tien kilometer kon ik mijn concurrent op de brug net voor het stadion lossen.”

De winnares op de 10 kilometer, Yasmin Hillebrink, had eveneens genoten. ,,Op zondag zoek ik altijd een leuke trainingswedstrijd uit. Het lopen in de ArenA is prachtig om mee te maken. Het was mijn doel om het verschil met de mannen zo klein mogelijk te houden. Dat is aardig gelukt.”

En de beste drie vrouwen op de tien kilometer
En de beste drie vrouwen op de tien kilometer

Niet alleen de toppers van het deelnemersveld leverden goede prestaties, ook vele anderen stegen boven zichzelf uit. Waaronder de 65-jarige Ben uit Lisse. ,,Ik heb jarenlang marathons gelopen, maar door een rugoperatie werd ik teruggeworpen. Ik ben nu met mijn herstel bezig. Deze vijf kilometer was een goed begin.”

Nadat de deelnemers waren gefinisht, konden ze met een voldaan gevoel een plekje op de tribune innemen. Daar werd vervolgens de wedstrijd Vitesse – Ajax op een groot scherm gekeken. De Ajacieden vochten zich terug van een 1-0- achterstand en haalden op karakter én met een goed resultaat de eindstreep. Eigenlijk precies zoals de ruim 3600 deelnemers van de Ajax Run eerder op de dag hadden gedaan.

Na afloop werd op een groot scherm Vitesse - Ajax gekeken, het resultaat stemde tot tevredenheid
Na afloop werd op een groot scherm Vitesse - Ajax gekeken, het resultaat stemde tot tevredenheid
Enkele deelnemers kunnen nog lachen op weg naar de finish
Enkele deelnemers kunnen nog lachen op weg naar de finish
Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees