Menu
Makaay: 'Als Bayern wint, maakt het grote stap voorwaarts'

Makaay: 'Als Bayern wint, maakt het grote stap voorwaarts'

Voor Bayern München telt dinsdagavond tegen Ajax maar een ding: winnen. Met minder wordt geen genoegen genomen. Maar zowel trainer Felix Magath als spits Roy Makaay vindt Ajax een elftal dat goed en mooi voetbal speelt. ,,Als wij hetzelfde spelen als zaterdag tegen Freiburg dan wordt het moeilijk", constateerden beiden in de piepkleine persruimte in het trainingscomplex van Bayern München.

Het was dringen in het kamertje van drie bij zeven. Iets na vieren kwam Roy Makaay de deur door en zette de spits zich achter de microfoon. ,,Natuurlijk is het leuk om tegen een Nederlandse club te moeten spelen. En spelen in een Champions-Leaguewedstrijd is altijd speciaal. Dat is nu niet nog specialer omdat het Ajax is. In het verleden had ik twee keer de mogelijkheid om naar Ajax te gaan. De eerste keer wilde ik niet, de tweede keer was ik te duur."

Met de komst van de nieuwe trainer Felix Magath is de voorbereiding op dit seizoen niet ideaal geweest. ,,Je kan niet in een keer een andere manier van spelen onder de knie hebben. September is een zware maand en nu zie je af en toe in de wedstrijd het idee van de trainer terug. Als we winnen morgenavond dan maken we een grote stap voorwaarts."

Omdat hij Nederlander is riep Magath Makaay zondagmiddag bij zich. ,,Zelf had hij al een hele analyse en vroeg aan mij of ik nog aanvullingen had. Ik had weinig toe te voegen. De scout was weer heel nauwkeurig geweest."

Makaay scoorde onlangs vijf keer op rij. ,,Maar voor morgen ga ik geen doelpunt beloven", sprak de Nederlander. ,,Ik hoop er wel op. Maar het enige doel is morgen, winnen."

De trainer sloot zich aan bij de woorden dat Ajax een goed team is. ,,Ze spelen bijna het ideale voetbal, zoals ik dat graag zie. Aanvallend en mooi. Het enige dat ze nog weerhoudt van het echte topvoetbal is het ontbreken van succes. Wij zijn niet bang voor Ajax, zullen op onze toppen moeten spelen. Maar we gaan ons niet door hun offensieve spel naar achter laten drukken."