Menu

Makaay redt punt voor Bayern München

Roy Makaay heeft opnieuw gescoord voor Bayern München. De international maakte zaterdag ver in blessuretijd de gelijkmaker voor zijn ploeg, die na 88 minuten nog op een 2-0 achterstand stond tegen Bert van Marwijk's Borussia Dortmund. Met een fabuleuze eindspurt redde de Duitse recordkampioen een punt. Makaay was met zijn late treffer de gevierde man bij Bayern.

Voor Van Marwijk was het late tegendoelpunt van zijn landgenoot een zware domper. Na drie thuiswedstrijden wacht de voormalige oefenmeester van Feyenoord nog altijd op de eerste thuiszege. De 83.000 toeschouwers in het Westfalenstadion hadden lange tijd hoop op een stunt. Vlak voor rust maakte Ewerthon vanaf elf meter de 1-0. Na rust was hij ook verantwoordelijk voor de tweede treffer.

Die stand bleef tot de 88e minuut overeind. Lucio kopte daarna echter helemaal vrijstaand en op het randje van buitenspel de 2-1 binnen, waarna Makaay ver in blessuretijd vanuit de rebound zijn club een punt bezorgde. Bayern staat inmiddels op de zesde plaats in de Bundesliga op vier punten achterstand van de verrassende
koploper Wolfsburg.

Bron: ANP