Menu
Makkelie fluit duel om Cruijff Schaal

Makkelie fluit duel om Cruijff Schaal

Danny Makkelie heeft zondag de leiding als landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle in de Amsterdam ArenA strijden om de Johan Cruijff Schaal. Dave Goossens en Bas van Dongen zijn vanaf 18:00 uur de assistent-scheidsrechters van dienst. Mario Diks is de vierde official, terwijl Kevin Blom en Dennis Higler de doel- en achterlijnen bewaken.

Zondag staat de negentiende strijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma. De strijd om de voormalige Super Cup, traditioneel een treffen tussen bekerwinnaar en landskampioen, geldt als de officieuze aftrap van het nieuwe voetbaljaar. Het is de eerste keer dat Makkelie een duel om de Johan Cruijff Schaal leidt.

De laatste wedstrijd die Makkelie van Ajax floot was de thuiswedstrijd uit het afgelopen seizoen tegen SC Cambuur. Op 9 maart 2014 eindigde Ajax – SC Cambuur in 1-1. Makkelie had dat seizoen twee keer eerder de leiding in een wedstrijd van Ajax. In december floot hij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (4-0-winst). Op de openingsdag van het Eredivisieseizoen 2013-2014 bracht Makkelie ook Ajax - Roda JC (3-0) tot een goed einde.

Het gebruik van een vijfde en zesde official is niet de enige noviteit in een wedstrijd om de ‘Cruijff Schaal’. Tijdens het duel wordt ook gebruik gemaakt van doellijntechnologie. Met deze laatste toepassing is met zekerheid te zeggen of een bal al dan niet geheel over de doellijn is.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots