Menu

Makkelijke overwinning Jong Ajax op NAC

Na twee gelijke spelen wist Jong Ajax weer een competitiewedstrijd te winnen. Maandagavond bleek de ploeg van Jan Olde Riekerink in Breda te sterk voor de beloften van NAC. Al in de eerste helft kwamen de Amsterdammers tweemaal tot scoren. In de tweede helft vielen geen doelpunten, waardoor de uitslag op 2-0 bleef steken.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd kreeg Ajax bijna geen kansen. NAC bood goed tegenstand tegen de aanvallen van de bezoekers. Pius Ikedia, die met Jong Ajax meespeelt om wedstrijdritme op te doen, kon de stugge defensie doorbreken. Hij startte een fraaie actie vanaf het middenveld. De snelle Nigeriaan gaf voor op Quansah, die de Bredase doelman het nakijken liet: 0-1.

In de eerste helft was Ajax duidelijk de betere van de twee ploegen. Op een voorzet van Valencia, verdubbelde Quansah de voorsprong: 0-2. Met deze stand gingen beide teams rusten.

Na de thee veranderde het wedstrijdbeeld. NAC ging anders spelen, met een speler achter de twee spitsen. Ajax werd meer in de verdediging gedrukt. NAC zette eerder druk en speelde verder van de goal. Dit maakte het moeilijker voor Jong Ajax om de wedstrijd rustig uit te spelen.

Olde Riekerink: "Zij hadden veel lengte voorin, waardoor elke corner van hen gevaar bracht. Als wij de 3-0 kunnen maken, is het voor ons makkelijker uit te spelen. Doordat NAC in de tweede helft meer druk zette, moesten wij vaker gebruik maken van de lange bal. Daar hebben we niet uit kunnen scoren. Een treffer van hun betekent de aansluitingstreffer. Zij hebben meer lengte, maar ik vond dat wij meer vaardigheid hadden. Uiteindelijk hebben wij het spel kunnen consolideren."

Jong Ajax kwam de tweede helft niet meer in de problemen. Er vielen geen doelpunten meer, waardoor Ajax met een nette overwinning de drie punten mee naar Amsterdam bracht.