Menu
Maleisisch avontuur voorbij voor A1

Maleisisch avontuur voorbij voor A1

Ajax A1 heeft ook het derde groepsduel in strijd om de Champions Youth Cup niet kunnen winnen. De ploeg van Sonny Silooy verloor in Kuala Lumpur met 1-0 van Flamengo en kwam daardoor tekort voor een plaats in de kwartfinale.

Ajax redde het niet tegen Flamengo. De Brazilianen wonnen met 1-0. Ajax redde het niet tegen Flamengo. De Brazilianen wonnen met 1-0.

,,We wisten dat het tegen Flamengo heel erg moeilijk zou worden”, zegt Silooy. ,,Toch hebben we het behoorlijk gedaan. De organisatie stond goed, daardoor kwamen hun belangrijkste spelers bijna niet aan voetballen toe. We kwamen alleen tekort om zelf echt aanvallend gevaarlijk te worden.” De Brazilianen scoorden na ongeveer een uur. Een snelle aanval werd doeltreffend afgerond. ,,Wij zetten op dat moment alles op alles, achterin speelden we één op één”, zegt Silooy.

Ajax sluit het toernooi in Maleisië af met één punt, overgehouden aan de 0-0 tegen Arsenal. De andere groepswedstrijd tegen AC Milan werd vrijdag met 1-0 verloren. Het betekent dat het toernooi er opzit voor de jonge Amsterdammers. Maandag wacht nog een training en een bezoek aan de stad. De vlucht naar Nederland staat dinsdag op de planning. ,,Het was een leerzaam toernooi”, vat Silooy samen. ,,We hebben ons gemeten met de beste ploegen van de wereld. En daaruit blijkt dat we nog niet bij de internationale top horen. We moeten nog twee kleine stapjes omhoog maken."

Basisopstelling Ajax A1: Ouwerkerk; Will, Vorstermans, Blind, Supusepa; Schell, Huijsman, Olijve; Lachman, Aslan, Resida.