Menu
Maluleka Speler van het jaar Ajax CT

Maluleka Speler van het jaar Ajax CT

Traditiegetrouw sloot de selectie van Ajax Cape Town de competitie af met een prijsuitreiking, de 'PSL Awards 2012'. George Maluleka, die in januari van dit jaar stage liep in Amsterdam, is Speler van het Jaar geworden.

,,George heeft een goed seizoen gedraaid", prijst Maarten Stekelenburg zijn speler van het jaar. ,,We hebben als ploeg wisselvallig gepresteerd en daar was hij natuurlijk wel onderdeel van, maar hij is een van de weinigen die stabiel heeft gespeeld. Hij is daardoor ook opgeroepen voor het nationale team."

Behalve de prijs voor Speler van het Jaar vielen er meer trofees te verdelen. Khama Billiat won de prijs voor de topscorer van het voorbije seizoen. Hij maakte acht doelpunten. Dat lijkt niet veel. ,,Maar als team hebben we er 42 gemaakt en daarmee zijn we de derde ploeg wat betreft doelpuntenproductie. Bij ons zijn er verschillende spelers die kunnen scoren. Dat is ook wat waard. Dat is beter dan dat het er maar twee zijn", aldus Stekelenburg.

George Maluleka tijdens zijn stage bij Ajax. George Maluleka tijdens zijn stage bij Ajax.

Sean Roberts kreeg de prijs 'Sportman van het jaar'. Zijn inzet, toewijding en gedrag op en buiten het veld dient als een voorbeeld voor de overige Ajacieden. De doelman moest dit jaar door de komst van Sander Westerveld genoegen nemen met een reserverol en pakte dat voorbeeldig op. ,,Sean begon als eerste doelman en raakte door de komst van Sander op de achtergrond. Maar de manier waarop hij daarmee is omgegaan was goed. Hij steunde Sander, maar heeft op een goede manier wel geknokt om weer eerste doelman te worden."

Thato Mokeke werd tenslotte gehuldigd als 'Rookie of the Year'. ,,Thato kwam vorig jaar bij de selectie. Dit seizoen heeft hij zo'n twaalf/dertien wedstrijden gespeeld. Niet heel veel, maar ik verwacht veel van hem", besluit Stekelenburg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax Cape Town/Ajax.nl