Menu

Manchester herstelt eer tegen Parma

Manchester United heeft de tweede wedstrijd in het Amsterdam Tournament winnend afgesloten. Tegen Parma sloten de Mancunnians af met een 3-0 overwinning.

In de 23e opende Ryan Giggs de score in de wedstrijd die in de eerste helft beperkt bleef tot een schaakspel waarin slechts enkele kansen werden gecreeƫrd. De aanval waaruit Giggs scoorde, was desalniettemin prachtig. David Beckham vond Nicky Butt die de vrijstaande Brown bediende. Diens voorzet was een prooi voor Giggs, 1-0.

Nog een uitgespeelde mogelijkheid kreeg de ploeg van Sir Alex in de eerste helft. In de 31e minuut passte Butt op Solskjaer die direct uithaalde, maar de keeper tikte de bal met beide handen over.

Manchester United kwam als herboren uit de kleedkamer. Met zeer offensief spel werd de Italiaanse verdediging tegen de muur gezet.

In de 50e minuut leverde dat een prachtige treffer. Met een fabelachtig beheerst stiftje scoorde Veron de 2-0.

Vijf minuten later maakte Beckham zijn doeltreffendste actie van de avond. Vanaf rechts bracht hij de bal voor waar Solskjaer zijn hoofd er alleen maar tegenaan hoefde te zetten. Dat deed de Noor, 3-0.

Daarna zakte de wedstrijd in. Nog een uitgespeelde mogelijkheid kreeg Manchester maar de 4-2 situatie werd door onder andere Beckham en Giggs niet goed uitgespeeld.

Twee minuten voor tijd schoot Keane nog vrij op doel, maar keeper Frey zat er goed bij. Dat had de scheidsrechter echter niet geconstateerd waardoor hij een doeltrap gaf.

Maar dat maakte niet meer uit. Manchester had het eersherstel en Parma is zeker van de vierde en laatste plaats in het toernooi.