Menu

Manchester stand-ins houden Ajax van winst

In voorbereiding op het Amsterdam Tournament trainde Ajax donderdagochtend op de een-week-oude grasmat in het stadion. Terwijl Manchester United op het trainingsveld stond, fungeerden de reserves van Ajax even verderop in de trainingspartij als hun stand-ins.

In de training van donderdag was de selectie direct vanaf het begin in tweeën gesplitst. Ronald Koeman trainde met tien spelers, waardoor kan worden verondersteld dat zij morgenavond tegen Manchester United beginnen. Alleen een keeper ontbrak in dat groepje.

Er stond overigens slechts een keeper op het gras, want na de blessure van Joey Didulica moest ook Bogdan Lobont afhaken. Hij liep woensdagochtend wederom een kwetsuur aan zijn schouder op. De schouder waar hij in Engeland ook al last van had.

Last had ook Cristian Chivu. In een van de eerste oefeningen greep hij regelmatig naar zijn hamstring, maar tijdens de partij leek de irritatie minder ernstig.

Langs het veld werkten Nourdin Boukhari en Johnny Heitinga looptrainingen af en Jan van Halst was met fysiotherapeut Haak aan de slag.

Na een half uurtje koos trainer Koeman voor een lange partijvorm. Stekelenburg in het doel, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu en O'Brien in de verdediging; Galasek, Van der Vaart en Maxwell op het middenveld en Van der Meyde, Zlatan en Sikora in de aanval.

Bij de reserves stond, door de blessures van Didulica en Lobont, de keeperstrainer Wil Coort op doel. De doelman moest 'Barthez' spelen en dat ging hem redelijk af. Hij moest echter wel toezien toen Trabelsi hem met een lage schuiver in de verre hoek klopte. Daarna zag hij zijn team, aangevuld met Stefano Seedorf en Wesley Sneijder van Jong Ajax, uitlopen naar een 3-1 voorsprong door doelpunten van Wamberto en Witschge.

Uiteraard gebeurde dat tot ongenoegen van Koeman die hamerde op simpel spel en zich ergerde dat er 'zomaar twee goals werden weggegeven'. Die kritiek trokken vooral de middenvelders zich aan en prompt eindigde de partij nog gelijk. Van der Meyde en Van der Vaart zorgden voor een 3-3 eindstand tegen de reserves alias "Manchester stand-ins".

De training werd afgesloten met een reeks stilstaande situaties: vrije trappen, corners en penalty's. De strafschoppen gingen via Bergdolmo en Chivu onberispelijk binnen en bij de corners kopte Zlatan vooral raak toen Mido naast hem was opgedoken.

Daarna was de training voorbij en moet Ajax klaar zijn voor Manchester United. Die wedstrijd begint vrijdag om 21.15 uur.