Menu
Manchester United keert terug op Amsterdam Tournament

Manchester United keert terug op Amsterdam Tournament

The International Event Partnership (IEP) is verheugd te kunnen melden dat Manchester United Football Club hun deelname heeft bevestigd aan het LG Amsterdam Tournament. Het toernooi zal tijdens het eerste weekend van augustus 2006 gespeeld worden.

Manchester United en thuisclub AFC Ajax vormen de eerste twee deelnemers van het toernooi dat in de Amsterdam ArenA gespeeld zal worden. IEP verwacht de twee laatste deelnemers aan het toernooi binnen enkele weken bekend te kunnen maken.

David Broomhall, IEP’s Chief Executive, zegt: ,,Wij als organisator van het Amsterdam Tournament zijn uiteraard zeer trots op het feit dat Manchester United voor de tweede keer meedoet. Dit bewijst opnieuw dat het toernooi de beste en meest prestigieuze clubs in de wereld aantrekt.”

,,De laatste keer dat Manchester United meedeed, in 2002, hebben we een record aantal kaartjes verkocht. Meer dan 95.000 bezoekers over 2 dagen. We verwachten dit jaar hetzelfde. Daarnaast verwachten we live televisieuitzendingen in meer dan 100 landen. Ook dit bewijst weer dat het toernooi vele fans kent en dat de opzet garant staat voor een wereldwijd televisiespektakel .”

Sir Alex Ferguson, Manchester United’s Manager, is enthousiast: ,,We zijn verheugd dat we weer uitgenodigd zijn. Dit is het meest prestigieuze pre-season toernooi in Europa, dat altijd kwaliteit biedt. De ArenA is fantastisch en wij verheugen ons op deelname.”

Ajax-trainer, Danny Blind verheugt zich ook op de wedstrijd: ,,Ajax heeft een relatief jong team. Om tegen een meer ervaren ploeg als Manchester United te kunnen spelen, is voor ons heel nuttig. Dit moet voor onze spelers een geweldige wedstrijd zijn om te mogen spelen. En daarnaast denk ik dat dit ook voor de toeschouwers een wedstrijd is om naar uit te kijken."

De hoofdsponsor van het toernooi zal wederom de Koreaanse gigant LG Electronics zijn die doorgaat met het invullen van hun langetermijnovereenkomst.