Menu
Mancini: 'Dit is onze laatste kans'

Mancini: 'Dit is onze laatste kans'

Niet alleen voor Ajax is de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond van groot belang. Ook opponent Manchester City móet resultaat halen. Dus zei coach Roberto Mancini maandag op de persconferentie: ,,Dit is de laatste kans voor ons.”

Geen vreemde opmerking van de Italiaanse trainer van Manchester City, die tijdens de persconferentie af en toe zichtbaar moeite moest doen niet uit zijn vel te springen. Dat gebeurde toen journalisten hem met ‘historische’ uitspraken confronteerden waarin hij uitgesproken zou hebben dat Manchester City de Champions League kon winnen. Afgelopen zaterdag, na het doelpuntloze gelijkspel tegen West Ham United zou de coach gezegd hebben dat City de grootste Europese prijs niet zou kunnen pakken. ,,We hebben meer ervaring nodig als team”, sprak Mancini maandag op de persconferentie. ,,Niet als speler, want die hebben wel in de Champions League gespeeld. Maar als team moeten we verbeteren.”

Want City heeft pas een punt uit drie wedstrijden, twee minder dan Ajax. Dus wil of eigenlijk móet Manchester City Ajax verslaan om de morrende achterban tevreden te stellen. ,,In de eerste wedstrijd tegen Ajax speelden we waarschijnlijk niet goed”, herinnerde Mancini zich. ,,Maar we hadden na het openingsdoelpunt de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Als we de 0-2 hadden gemaakt, dan had Ajax niet kunnen winnen. Toen we dat nalieten, speelde Ajax beter. Maar het was een rare wedstrijd.”

De trainer sprak zich vervolgens lovend uit over Ajax. ,,Altijd als ik Ajax zie, spelen ze fantastisch voetbal. De laatste jaren halen ze steeds de Champions League ook al hebben ze een heel jong team. Ik heb ze in Dortmund gezien en daar verdienden ze niet te verliezen. En ja, ze zijn jong. Maar elke wedstrijd in de Champions League is moeilijk. Namen en salarissen tellen echt niet meer op het moment dat je een wedstrijd speelt. Dan is het elf tegen elf.” En aan die stelling kunnen de Ajacieden zich dinsdagavond vasthouden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: mcfc.co.uk