Menu
Mandy Versteegt vol vertrouwen: Ajax Vrouwen winnen met 3-1!

Mandy Versteegt vol vertrouwen: Ajax Vrouwen winnen met 3-1!

Dankzij 2 goals van aanvaller Mandy Versteegt wonnen de Ajax Vrouwen in 2014 voor het eerst in de geschiedenis de KNVB Beker. Samen met Ajax.nl blikt Versteegt, tegenwoordig bij Ajax achter de schermen actief, terug op deze mooie periode en kijkt ze vooruit naar zaterdag 11 mei. Om 20:00 uur speelt de formatie van Benno Nihom in het stadion van Excelsior in Rotterdam tegen PEC Zwolle de 6e bekerfinale op rij.

Kun je de bekerfinale van 2014 nog goed voor de geest halen?
"Ja, natuurlijk! Wij speelden tegen PSV op het complex van AFC in Amsterdam. Een neutraal terrein, maar het voelde goed om toch in onze stad Amsterdam te spelen. Het was die dag ruim 34 graden, echt bloedheet! Er waren veel mensen naar het complex gekomen en er hing een gezellige sfeer."

"De wedstrijd begon heel open. PSV kreeg ook hier en daar wat kansjes. De 1-0 viel net voor rust: ik kon redelijk simpel binnentikken. Ik dacht gelijk; deze goal wordt afgekeurd wegens buitenspel, maar ik kreeg de bal van een PSV-speler."

'Dat juist ik die bal binnenkopte, was verrassend en mooi'

De tweede helft werd pas echt spannend, toch?
"Klopt. PSV maakte meteen na rust de gelijkmaker. Daarna ging het publiek achter ons staan en scoorden wij op een perfect moment de 2-1. De goal kwam tot stand doordat hun cornervariant helemaal mis ging en wij konden counteren. De aanval was mooi, over 3 schijven. Omdat ik best klein ben en niet bekend sta als kopspecialist, moest iedereen erg lachen dat juist ik die bal binnenkopte. Het was verrassend en mooi, soms beginnen meiden er nog over."

Hoe voelde het om de winnende goal te maken?
"Als een enorme ontlading. Omdat wij het kampioenschap helaas niet pakten, waren wij extra gebrand om toch een prijs te winnen. Het is cliché, maar je doet het met een heel team en destijds was het Claudia van den Heiligenberg die de perfecte voorzet op mij gaf en ik kon scoren. Het was een gezamenlijk vreugdemoment, omdat het onze allereerste prijs in de geschiedenis was.''

'Het winnen van de beker voelde echt als beloning'

Hoe was het om onderdeel te zijn van het team?
''Leuk! Maar in het begin was het wennen. Wij waren als team net 2 à 3 jaar bij elkaar en sommige teams speelden al 5 jaar of meer samen. Het was hard werken, dus het winnen van de beker voelde echt als een beloning.''

Wat betekent Ajax nu nog voor jou?
"Erg veel. Ik ben hier tot op heden werkzaam op de afdeling planning & coördinatie. Al de organisatorische werkzaamheden rondom de jeugdopleiding neem ik voor mijn rekening. Ik heb het voetbalveld bij Ajax verruild voor werk achter de schermen bij."

Af en toe als supporter op de tribune.
Af en toe als supporter op de tribune.

En, ook fanatiek volger van de vrouwen?
"Ik ben hier bijna iedere dag en zie veel nieuws rondom de vrouwen voorbij komen. Af en toe spreek ik een aantal meiden op de club. Toch leid je een heel ander leven en lopen de agenda’s langs elkaar heen. Ik app nog wel eens met Kelly Zeeman en Marjolijn van den Bighelaar, maar door fulltime werken of sporten is afspreken lastig. Gedurende het seizoen probeer ik een aantal wedstrijden te komen kijken en anders schakel ik in via het YouTube-kanaal van Ajax. Hoewel het team voor een groot deel van samenstelling is veranderd en er niet veel meiden meer over zijn met wie ik heb gevoetbald, vind ik het erg leuk om te zien hoe talenten zich ontwikkelen.''

Wat verwacht je van de finale tussen Ajax en PEC Zwolle?
"Een bekerfinale is altijd een wedstrijd op zich. Ik denk dat de Ajax Vrouwen, doordat ze naast het kampioenschap hebben gegrepen, wel extra gemotiveerd zijn om de beker te winnen. Net als wij destijds in 2014. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Maar PEC Zwolle is wel een pittige tegenstander.''

Wie denk je dat de beker in de lucht mag tillen?
"Ajax gaat de overwinning binnenslepen. Ik ga voor een 3-1-eindstand. Ik verwacht dat de spelers hun trainer Benno Nihom en captain Loïs Schenkel een waardig afscheid willen geven. Finales speel je om te winnen, het behalen van een prijs is je doel. Ze moeten er dus vol voor gaan en in zichzelf geloven! "

Zaterdag 11 mei om 20:00 uur start de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle Vrouwen. Via FOX Sports is de wedstrijd live te zien.

Lees ook: Kaartverkoop bekerfinale Ajax Vrouwen - PEC Zwolle gestart

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé