Menu

Manier van spelen van Ajax staat vast

Op de persconferentie in het San Siro-stadion in Milaan liet Ronald Koeman weten dat de speelwijze van Ajax woensdagavond vaststaat. De enige onduidelijkheid is of Litmanen zal kunnen spelen.

Volgens de trainer van Ajax is in de voorbereiding - in wedstrijden tegen grote tegenstanders - en tegen Olympique Lyon gebleken dat het 4-3-3-systeem toch succesvol kan zijn.

Daarom zal Ajax daar tegen Inter waarschijnlijk niet van afwijken. De verdediging zal bestaan uit vier spelers, waarvan Pasanen de vervanger van Yakubu is. Naar alle waarschijnlijkheid speelt Van Damme op de linksback-positie in plaats van de in Amsterdam achtergebleven O´Brien. Bergdolmo zou een andere optie kunnen zijn. De trainer is er zelf wel uit wie hij zal opstellen, maar hij wilde nog niet alles prijsgeven.

Koeman geeft het vertrouwen aan Zlatan in de spits. De laatste paar wedstrijden staat hij goed te spelen en pikt hij zijn doelpuntjes mee. Koeman: ,,Die twee goals tegen Lyon geven hem het ruggensteuntje dat hij nodig heeft.”

Woensdagavond staan twee verschillende ploegen tegenover elkaar volgens Koeman. ,,Inter heeft een ploeg met spelers die veel meer ervaring hebben. Daarnaast spelen zij thuis. Zij spelen elke week een wedstrijd onder hoge druk. Wij zijn jong, hebben veel talent, maar zijn niet gewend om elke week een wedstrijd zoals deze te spelen. Maar ik denk dat we zeker mogelijkheden hebben. Iedereen speelt zes wedstrijden in deze poule, drie uit en drie thuis. Dat we de eerste wedstrijd gewonnen hebben geeft ons een extra voordeeltje. We hebben vertrouwen in ons eigen kunnen en waar mogelijk vallen we aan.”

Koeman heeft ooit eerder in het San Siro gespeeld. ,,Het was twee jaar geleden met Vitesse. Er zaten 8000 mensen in het stadion, maar toch was het indrukwekkend. Tegen Italianen heb je altijd het gevoel dat je beter bent, alleen zie je dat niet altijd terug in de score. Dat was ook zo in de wedstrijd van Inter tegen Rosenborg. De Noren waren beter, maar toch was het 2-2. Het is een kwestie van kwaliteit en mentaliteit. De uitslag kan heel anders zijn dan het gevoel dat je tijdens een wedstrijd hebt. Ik denk dat ik Inter juist heb geplaatst, dat probeer ik mijn spelers mee te geven”, aldus Koeman.

Het enige twijfelgeval is Litmanen. De Fin is dinsdag uitgebreid behandeld door de medische staf van Ajax. Pas na de warming-up voor de wedstrijd wordt een beslissing genomen. Litmanen wil echter geen risico nemen. Tijdens de avondtraining ging Litmanen, terwijl iedereen aan het afronden was op doel, dan ook aan de andere kant van het veld een beetje voor zichzelf trainen. Hatem Trabelsi is eveneens uitgebreid onder handen genomen door de medische staf. Waarschijnlijk is de Tunesiër wel inzetbaar voor de wedstrijd.