Menu
Manucharyan trefzeker tegen Jong Ajax

Manucharyan trefzeker tegen Jong Ajax

Jong Ajax heeft dinsdagavond het benefietduel tegen HFC Haarlem met 3-0 verloren. In de hoofdstad van Noord-Holland was de verhuurde Ajacied Edgar Manucharyan twee keer trefzeker voor Haarlem.

De wedstrijd tussen Jong Ajax en het eerste elftal van HFC Haarlem was een van de twee benefietwedstrijden die dinsdagavond aan de Jan Gijzenkade in Haarlem werden gespeeld. Om het in financieel noodweer verkerende Haarlem te redden zijn tal van acties opgezet, waaronder het oefenduel tussen het Beloftenelftal van Ajax en de eerste divisionist.

Het ‘voorprogramma’ voor het duel tussen Oud HFC Haarlem en Lucky Ajax gaf Jong Ajax-trainer Pieter Huistra op sportief gebied de nodige inzichten. ,,Ik hoop vooral dat de spelers er iets aan gehad hebben. Een aantal van deze jongens komt normaal gesproken nog niet zo vaak aan spelen toe bij Jong Ajax op maandagavond. Dat komt onder meer door het grote aanbod aan spelers dat we bij Ajax hebben. Nu was het voor hen een mooie gelegenheid om tegen een tegenstander uit de eerste divisie te spelen.”

Een leerzame avond werd het voor Jong Ajax, want binnen het kwartier nam de thuisploeg al een 2-0 voorsprong. Uitgerekend de verhuurde Ajacied Edgar Manucharyan was al na vijf minuten trefzeker. In de veertiende minuut verdubbelde Haarlemmer Benjamin van den Broek de score. Huistra: ,,We begonnen slecht. En dat was jammer, want daardoor was ‘het moment’ ook gelijk weg. In het vervolg werd het wel beter, maar een overwinning zat er niet meer in.”

Vlak voor tijd bepaalde Manucharyan met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand op 3-0.

Opstelling Jong Ajax:
Padt, Ligeon (46. Ebecilio), Ottenhoff, Van der Meulen, Shakison, Bonevacia, Lazic, Claassen, Martina (65. Castillion), Danilo, Zeegelaar.

Daylon Claassen gaat naar de grond. Links Haarlem-spits Laurens ten Heuvel. Daylon Claassen gaat naar de grond. Links Haarlem-spits Laurens ten Heuvel.
Aanvoerder Roly Bonevacia probeert de bal te heroveren. Aanvoerder Roly Bonevacia probeert de bal te heroveren.
Timothy van der Meulen aan de bal. Timothy van der Meulen aan de bal.