Menu
'Map vol huiswerk voor Ajax'

'Map vol huiswerk voor Ajax'

Ajax veroverde zondagmiddag de papieren titel 'winterkampioen'. De kranten gaven vooral aanbevelingen voor de tweede seizoenshelft. Het overzicht vind je hier.

‘Map vol huiswerk voor Ajax’, schrijft het Algemeen Dagblad na de magere 2-1-zege op De Graafschap. De krant komt met vier aanbevelingen voor de club: Haal een spits, Zorg voor een plan B, Laat Klaassen niet gaan en neem Roda-thuis als maatstaf. ‘Ajax werd gisteravond winterkampioen, maar daar was zo’n beetje alles mee gezegd. Het fantasieloze spel werd de koploper tegen De Graafschap (2-1) niet fataal. Er ligt een map vol huiswerk voor de winterstop. Voor de spelers, voor Frank de Boer én voor directeur spelersbeleid Marc Overmars.'

De Volkskrant  is vrij sec in de kop: ‘Traag Ajax houdt het spannend’, is de conclusie: ‘Een supporter zei na afloop van Ajax – De Graafschap dat het ‘spannend’ was. Het duel tussen de koploper en hekkensluiter van de eredivisie was dat inderdaad tot en met de 94ste minuut. Dat lag voornamelijk aan het wederom trage spel van Ajax. De ploeg van trainer Frank de Boer won in eigen huis wel met 2-1.’

‘Winterkampioen’ staat er op de voorpagina van De Telegraaf. Op het sportkatern Sportwereld prijkt vervolgens de mooie foto van Riechedly Bazoer na zijn goal. ‘Het kan nóg beter’, vindt de krant. Boven het wedstrijdverslag een waarschuwing: ‘Winterkampioen  moet op weg naar vijfde landstitel in zes seizoenen eredivisie op z’n hoede zijn.' Er wordt een opsomming gegeven van ‘Valkuilen Ajax in 2016’, zoals de kop luidt. ‘De koppositie van de eerste tot en met de zeventiende speelronde is een prestatie van formaat, maar geen garantie op het 34e landskampioenschap. Het is aan toptrainer De Boer zijn ploeg vanaf 17 januari (ADO Den Haag uit) langs alle valkuilen te loodsen. Winst in de Hofstad zou Ajax in een zetel zetten, want diezelfde dag is het Feyenoord-PSV. En dus verspeelt minimaal één concurrent punten.

In het Noordhollands Dablad ook aandacht voor de wedstrijd tussen de nummer één en nummer laatst: ‘Wintertitel zonder franje’, vindt deze krant. ‘Het elftal van De Boer worstelde zeventig minuten lang opzichtig met de dapper strijdende hekkensluiter uit Doetinchem, die uiteindelijk een harde knal van Riechedly Bazoer te machtig was.’ ‘Captain Klaassen schaamde zich een beetje voor de schamele zege: ,,Maar ik ga toch met een goed gevoel de winterstop in. We staan toch bovenaan. Natuurlijk hebben we niet goed gespeeld. In de eerste helft miste ik ook een beetje agressie. Na rust hebben we het volgens mij wel iets beter gedaan. Maar het was niet Ajax-waardig. We wilden er echt een leuke wedstrijd van maken. Maar dat is niet gelukt. Het moet veel beter en het kan ook veel beter.”

Tekst en foto: Ajax.nl