Menu
Maradona in de ArenA

Maradona in de ArenA

Met een daverend applaus verwelkomde het Ajax-publiek zondagavond Diego Maradona in de ArenA. De toekomstig vice-voorzitter van Boca Juniors bekeek zondagavond de verrichtingen van zijn geliefde club tegen Ajax.

Maradona, die maandag officieel bij Boca Juniors in dienst treedt, arriveerde zaterdagmiddag al in Amsterdam. Omgeven door bodyguards checkte hij tegen acht uur in de avond in bij het Airporthotel.

Tijdens een drankje in de hotelbar had hij geen zin in gesprekken met de toegestroomde media. Maradona liet zich zaterdagnacht ook niet in het centrum van Amsterdam zien.

De voormalig aanvoerder van de Argentijnse nationale ploeg bekeek de wedstrijd tussen Ajax en Boca Juniors (0-1) als een echte supporter vanaf de reservebank. Hij maakte wegwerpgebaren bij mislukte acties van Argentijnen en veerde op bij doelkansen. Ajacied Maduro kreeg na een overtreding een fikse uitbrander van Maradona.

Drie stoelen verwijderd van hoofdtrainer Basile volgde de voormalig beste voetballer van de wereld onder grote aandacht van fotografen en cameramensen de verrichtingen van de club waar hij ooit de aandacht van de internationale voetbalwereld trok.
Maradona, voor de derde keer in Nederland, verscheen voortdurend op het grote beeldscherm van de ArenA. Steeds weer wuifde hij naar het Amsterdamse publiek. Arsenal-speler Bergkamp kreeg zelfs een handje van de voetballer die de afgelopen maanden vele kilo's verloor.

Maradona deinde mee op live-muziek van de Amsterdamse volkszanger Wolter Kroes maar weigerde ieder media-optreden. Fotografen werden op afstand gehouden. Maradona maakte een uitzondering voor een vrouwelijke fotograaf. De blondine vertrok
blozend met een handtekening van de voormalige wereldvoetballer uit het stadion.

De Argentijn blijkt nog altijd een pure liefhebber. Drie kwartier na afloop van het duel, de ArenA was helemaal leeg, hield hij zich op het veld bezig met een bal. Samen met onder anderen een jong familielid, dat tijdens de wedstrijd al naast hem op de bank
zat, schoot hij ballen op het doel. Een voetballer in hart en nieren, Maradona kan het niet laten.

Bron: ANP