Menu

Marcel Baas manager communicatie Ajax

Marcel Baas (32) zal per 15 juni 2006 in dienst treden bij AFC Ajax N.V. als manager communicatie en persvoorlichting. Hij volgt als persvoorlichter Simon Keijzer op. Baas wordt binnen Ajax verantwoordelijk voor in- en externe communicatie en mediavoorlichting en zal direct aan de algemeen directeur Maarten Fontein rapporteren.

Marcel Baas is afkomstig van accountants-adviesorganisatie Deloitte waar hij sinds 2003 actief is als hoofd corporate PR & communications. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en bewaken van het strategisch corporate communicatie-, PR- en voorlichtingsbeleid. Baas is namens Deloitte onder meer eindverantwoordelijk voor de mediastrategie en woordvoering tijdens het Ahold boekhoudschandaal en adviseur van en woordvoerder namens de Raad van Bestuur.

Baas studeerde journalistiek aan de School voor Journalistiek & Voorlichting in Utrecht en begon zijn carrière in 1996 als programmamaker bij het documentaireprogramma Reporter (KRO). Bij diezelfde omroep werd hij in 1998 verslaggever van de actualiteitenrubriek Netwerk. In 2002 maakte Baas de overstap naar Deloitte waar hij begon als woordvoerder.