Menu
Marcel Keizer nieuwe trainer Jong Ajax

Marcel Keizer nieuwe trainer Jong Ajax

Marcel Keizer is aangesteld als trainer van Jong Ajax. Hij tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2016 en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2018.

Keizer (Badhoevedorp, 15 januari 1969) startte het afgelopen seizoen als hoofdtrainer van FC Emmen. Op 13 februari 2016 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van SC Cambuur Leeuwarden, waar hij eerder als technisch manager actief was. Van 2012 tot 2014 was Keizer hoofdcoach van SC Telstar.

De oefenmeester speelde in de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 10 april 1988 in Ajax 1. In totaal speelde hij vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. In 1989 vertrok hij naar Cambuur Leeuwarden. Via De Graafschap en FC Emmen sloot hij zijn loopbaan als speler in 2002 af, waarna hij zijn trainerscarrière begon.

Vanuit het Technisch Hart introduceerde Dennis Bergkamp Marcel Keizer op de Toekomst.
Vanuit het Technisch Hart introduceerde Dennis Bergkamp Marcel Keizer op de Toekomst.

Directeur Edwin van der Sar: ,,Wij denken dat Marcel Keizer de juiste man is om Jong Ajax te gaan leiden. Naast het feit dat hij in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en betaald voetballer is geweest, is hij relatief jong maar voor zijn leeftijd wel een zeer ervaren trainer. Dat is belangrijk voor de groep talenten met wie hij Jong Ajax in de Jupiler League gaat vertegenwoordigen. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Marcel een belangrijke rol spelen.”

Marcel Keizer, een volle neef van Ajax-legende Piet Keizer, heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: ,,Het werken bij een topclub en met top jeugdspelers is een geweldige uitdaging. Het was een keuze tussen twee mooie opties, want Cambuur is ook een heel mooie club. Ajax is de club waar ik ben begonnen. Het technische plaatje bij Ajax en het werken met jeugdspelers die profvoetballer in de top willen worden, is voor mij een belangrijk item geweest om voor Ajax te kiezen. De spelers van Jong Ajax hebben allemaal talent, maar moeten nog heel veel arbeid verrichten om er uiteindelijk te komen. Daar gaan we samen aan werken."

Tekst en foto's: Ajax.nl