Menu

Marco van Basten traint bij Noordwijk

NOORDWIJK (ANP) - Marco van Basten heeft zijn voetbalschoenen weer voorzichtig aangetrokken. De 36-jarige oud-international heeft voor zijn plezier de training hervat bij zaterdaghoofdklasser Noordwijk.

Van Basten maakte op 17 augustus 1995 zijn afscheid als topvoetballer bekend. Hij moest stoppen wegens een chronische blessure aan zijn rechterenkel. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 26 mei 1993. Toen deed hij 85 minuten mee in de verloren Europa Cup-finale van AC Milan tegen Olympique Marseille. Daarna volgden diverse operaties, die hem uiteindelijk niet terugbrachten op het veld.

De voetballer meldde zich in Noordwijk, omdat hij daar ook golft. Van Basten werd door hersteltrainer Geert-Jan Bakker van de club uitgenodigd mee te gaan trainen. Bakker is ook een golfmaatje van de drievoudig Europees voetballer van het jaar.

Of Van Basten ook competitie bij de club gaat spelen, is onbekend. ,,Ach, wij hebben in Patrick van Dam een hele goede spits. Maar als stand-in zou Van Basten bij ons van harte welkom zijn'', grapte de secretaris van Noordwijk.