Menu

Marokko naar achtste finales

Marokko, dat aantrad zonder Ajacied Rachid Tiberkanine, heeft zich vrijdagavond in Utrecht geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal onder twintig jaar. In de laatste wedstrijd in Groep C werd concurrent Chili met 1-0 verslagen.

Held van de dag voor Marokko was Tarik Bendamou, die in de 47e minuut van de eerste helft scoorde. Tiberkanine bleef de hele wedstrijd op de bank.

Spanje werd groepswinnaar door ook zijn derde wedstrijd te winnen. In Doetinchem werd Honduras met 3-0 verslagen. Jonathan, Silva en Victor scoorden. Jonathan werd de held van de Spanjaarden. Hij maakte niet alleen een doelpunt, maar voorkwam er ook een door als keeper een strafschop te stoppen.
Een kwartier voor het einde liet de Spaanse coach reservedoelman Roberto maar eens invallen, er stond immers niets meer op het spel. Maar de invaller kreeg na drie minuten rood, nadat hij een doorgebroken speler van Honduras had neergehaald. Spanje had al drie keer gewisseld, dus de derde doelman mocht niet komen
opdraven. Jonathan werd aangewezen om als keeper te fungeren. De aanvaller van Espanyol keerde vervolgens de strafschop van Nuñez.

Bron: ANP en FIFA