Menu
Marseille zal niet achterover leunen

Marseille zal niet achterover leunen

Olympique Marseille verdedigt woensdag in de return tegen Ajax een 2-1-voorsprong. Maar volgens coach Erik Gerets zal zijn ploeg niet gokken op een gelijkspel.

Erik Gerets en Bouwdewijn Zenden zien de wedstrijd tegen Ajax met vertrouwen tegemoet. Erik Gerets en Bouwdewijn Zenden zien de wedstrijd tegen Ajax met vertrouwen tegemoet.

Marseille won afgelopen week in het eigen Stade Vélodrome de eerste confrontatie met Ajax: 2-1. Wat is wijsheid voor de ploeg van Erik Gerets voor de return? ,,We komen hier niet naartoe om alleen te verdedigen”, zei de Belgische trainer dinsdagmiddag in de persruimte van de Amsterdam ArenA. ,,Wij hebben daar ook eigenlijk niet echt een elftal voor. De ervaring leert dat het bij ons dan juist vaak fout gaat.” Dat Ajax de geschorste backs Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel mist speelt daarbij ook een rol. ,,Ajax mist achterin inderdaad spelers. Daar moeten we proberen gebruik te van te maken.”

Na afloop van de persconferentie verplaatsten Gerets en Zenden zich naar het veld van de Amsterdam ArenA, waar voor Olympique een training op het programma stond. Na afloop van de persconferentie verplaatsten Gerets en Zenden zich naar het veld van de Amsterdam ArenA, waar voor Olympique een training op het programma stond.

L’OM kende een goede generale repetitie voor het duel met Ajax. Zondag won de ploeg met 1-3 bij Paris Saint-Germain. Marseille klimt hierdoor naar de tweede plaats van de Franse competitie en heeft nog maar één punt achterstand op koploper Olympique Lyon. Boudewijn Zenden tekende zondag voor het eerste doelpunt. Hij flankeerde dinsdag zijn trainer tijdens de persconferentie. ,,Die wedstrijd heeft ons veel vertrouwen gegeven”, aldus de 54-voudig international. ,,We speelden heel erg compleet, maar ik denk zelfs dat we nog beter kunnen.”
Zenden beseft dat Marseille een goede uitgangspositie heeft tegen Ajax, maar waakt wel voor onderschatting. ,,Ajax heeft toch een uitdoelpunt op zak, dat betekent dat wij op onze hoede moeten zijn. Vorig jaar wonnen we ook thuis van Zenit, maar gaven we het in de return uit handen. Daar moeten we voor oppassen.”