Menu

Martijn Reuser degradeert met Ipswich Town

Ipswich Town liep vorig seizoen als nieuwkomer in de Premier League ternauwernood de Champions League mis. Wel plaatste de ploeg zich met de Nederlanders Martijn Reuser en Fabian Wilnis voor de UEFA Beker. Een jaar later is de club gedegradeerd. Net als Derby County en Leicester City.

Ipswich Town ging bij Liverpool fors onderuit, 5-0, terwijl concurrent Sunderland een punt pakte tegen Derby. Riise, Owen, Smicer en Anelka scoorden voor 44.088 aanhangers op Anfield Road en zodoende eindigden de Reds op de tweede plaats.
Dat is de hoogste klassering sinds twaalf jaar geleden toen de ploeg kampioen werd, en verzekerde de club bovendien op directe deelname aan de Champions League. Bij Ipwich stond Reuser in de basis en viel Wilnis in de 39e minuut in. Ipswich eindigde vorig jaar als vijfde, nu hield de ploeg alleen Derby en Leicester onder zich. ,,De ranglijst liegt niet, maar dit had echt niet gehoeven'', verzuchtte de Amsterdammer, die eerder bij Ajax en Vitesse speelde.

,,Vorig jaar lukte alles en scoorden we aan de lopende band. Nu zit alles tegen. De kwaliteit is er nog steeds, maar komt er niet uit. De ploeg heeft blijkbaar geen fundament om op terug te vallen.''

Zelf kende hij een matig, wisselvallig seizoen. Veel krediet had hij naar eigen zeggen niet van manager George Burley. Te veel spelers, zei Reuser onlangs, die slecht speelden, bleven lang in het elftal staan en haalden daardoor het niveau naar beneden.
Vooral de start van de competitie was desastreus. Door de degradatie zal de club spelers moeten verkopen. De leiding becijferde al dat de verliespost zo'n 14 miljoen euro bedraagt. Reuser heeft nog een driejarig contract, ,,maar ik wil in elk geval
op het hoogste niveau blijven spelen.''

Manchester United speelde 0-0 tegen Charlton Athletic en eindigde als nummer drie. De laagste positie sinds 1991. De ploeg is daardoor veroordeeld tot de voorronde van de Champions League. Dat geldt ook voor nummer vier Newcastle United. Blackburn Rovers, Leeds United en Chelsea mogen aan de UEFA Beker meedoen. Kampioen en bekerwinnaar Arsenal won met 4-3 van Everton. Bergkamp scoorde een keer, Thierry Henry twee keer. De Franse international is daardoor de topscorer van de competitie met 24 goals, een meer dan Jerrel Hasselbaink (Chelsea) en Ruud van Nistelrooy (Manchester United), maar zij kwamen niet in actie op de laatste speeldag.